Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jāoperē ir tikai tas, kas tiešām jāoperē!

Tieši pirms gada durvis jaunās telpās ar jauniem plāniem vēra Klīnika Diamed. Par to kā šajā laikā izdevies realizēt toreizējos plānus un kādi mērķi izvirzīti nākotnei jautājām klīnikas vadošajiem ārstiem – Dienas stacionāra vadītājam, neiroķirurgam Raimondam Mikijanskim un Ārvalstu klientu vadītājam, neiroķirurgam, Dr. Med. Jānim Šlēziņam.

Kā vērtējat Klīnikas Diamed Dienas stacionāra pirmā gada rezultātus?

R.M. Pirmais gads, pirmkārt, ir neatsverama pieredze un darbs pie pakalpojumu organizācijas, klientu servisa un komandas izveidošanas Dienas stacionārā. Šodien varam lepoties, ka esam sastrādājušies gan savstarpēji ar citiem kolēģiem – operējošiem ķirurgiem, gan ar anesteziologiem, gan māsām un izveidojuši labu komandu kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanai. Klientu apmierinātības mērījumi rāda, ka mūsu ieguldījumi viņu ārstēšanā attaisno klientu gaidas. Tas man kā vadītājam ir visbūtiskākais. Otrkārt, izdarīto operāciju skaits, kas par šo gadu jau pārsniedz 400, un ārstēšanas rezultāti rāda, ka spējam sniegt kvalitatīvu un uz klienta vajadzībām orientētu palīdzību. Jāsaka, ka labs pamats ir Klīnikas Diamed kā magnētiskās rezonanses centra darbs 10 gadu garumā ar skaidri noteiktiem mērķiem, kvalitātes standartiem un reputāciju, kas no vienas puses atvieglo mūsu darbu Dienas stacionārā, jo klienti, kas pie mums nāk jau zina, ka sagaidīs kvalitatīvu pakalpojumu, no otras puses – uzliek mums augstus prasību standartus.

Kādas operācijas veic Klīnikā Diamed?

J.Š. Pamatā orientējamies uz muguras problēmām un veicam neiroķirurģiskas operācijas. Tās ir dažādas sarežģītības mugurkaula operācijas, perifēro nervu operācijas, ar teicamiem rezultātiem esam veikuši arī dažas galvas operācijas, jo mūsu zāles aprīkojums ļauj veikt pietiekoši sarežģītas lietas. Pie kam visās operācijās nodrošinām divu neiroķirurgu iesaisti, kas nozīmē lielāku drošību par operācijas iznākumu un nonākšanu pie lābākā iespējamā risinājuma sarežģījumu gadījumā.  Mūsu klīnikā strādā arī traumatologi – ortopēdi, kas operē locītavas, un plastiskais ķirurgs. Onkoloģiskie pacienti pie mums var veikt radiofrekvences ablāciju, profesors Kupčs veic dažādas asinsvadu mazinvazīvas operācijas. Nesen mūsu komandai pievienojās vispārējās prakses ķirurgs. Esam ieguvuši labus sadarbības partnerus – pie mums mazinvazīvas manipulācijas veicam onkoloģiskajiem pacientiem no SRC Sigulda, mūsu operāciju zālē operē vairāku citu privātu ambulatoru iestāžu ķirurgi.

Pamatā tās ir muguras problēmas, ko risiniet Klīnikā Diamed?

R.M. Jā. Tas ir galvenais fokuss, jo spējam klīnikā piedāvāt to, par ko daudzas citas klīnikas var tikai sapņot. Kopš pavasara pie mums darbojas tā saucamā Muguras sāpju vienas pieturas aģentūra. Tās pamatprincips ir ātra, efektīva un precīza palīdzība pacientiem muguras sāpju gadījumā. Mūsu mērķis – samazinātas vai likvidētas muguras sāpes vienas dienas laikā. Tas prasa komandas iesaisti – ārsts, māsa, radiologs, radiograferis, fizioterapeits, citi ārtsi konsultanti. Mēs spējam dienas laikā noorganizēt kvalitatīvu dieferenciāldiagnostiku, jo mums ir pieejamas plašas diagnostikas iespējas, uzsākt ārstēšanu ar medikamentiem, veikt blokādi, ja nepieciešams, nodrošināt fizioterapeita iesaisti (fizikālās terapijas procedūras, teipošanu, konsultāciju un vingrojumu programmas izstrādi), nepieciešamības gadījumā, ja ir absolūtas indikācijas, varam arī veikt operāciju.

Jums noteikti ir plāni tuvākai un tālākai nākotnei?

J.Š. Jā, mums vienmēr ir jauni plāni. (smejas) Pašlaik veicam operāciju zāles un Dienas stacionāra tehniskā aprīkojuma papildināšanu, lai varētu palielināt tajā veicamo sarežģīto operāciju klāstu. Gada laikā esam noslēguši vairākus sadarbības līgumus ārvalstu klientu piesasitē gan Lielbritānijā, gan Baltkrievijā, Uzbekistānā un Azerbaidžānā. Jāsaka, ka pirmais ārvalstu pacients, kurš atbrauca pie mums ar mērķi veikt dārgu operāciju, aizbrauca laimīgs, jo operāciju viņam nebija jāveic. Mūsu klīnikas iespējas diferenciāldiagnostikā ļāva precīzi noteikt klienta simptomu cēloni, kas, par laimi viņam, neprasīja ķirurģisku iejaukšanos. Piedāvājām konservatīvas ārstēšanas kompleksu, kas izrādījās efektīvs un klients ietaupīja naudu. Lielākā daļa muguras patoloģiju ir ārstējamas konservatīvi un tikai 5-8% no mūsu klīnikā konsultētajiem klientiem ir nepieciešama operācija. Esam jauni un reputācija mums ir svarīga – jāoperē tikai tas, kas tiešām jāoperē, tāpēc lieli plāni ir attiecībā uz rehabilitācijas pakalpojumu attīstību mūsu Dienas stacionāra, jo šie pakalpojumi vajadzīgi 100% visiem muguras sāpju pacientiem, gan tiem, kas jāoperā, gan tiem, kas ārstējas konservatīvi.

www.diamed.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti