Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vienas dienas kontaktlēcas – īstais risinājums ziemas aktivitāšu cienītājiem

Ziema ir īstais laiks aktīvai atpūtai ārpus telpām. Slēpojot, slidojot, braucot ar sniega dēli vai nododoties citiem ziemas sporta veidiem, iespējams ne vien uzlabot veselību, bet arī kārtīgi izbaudīt gleznainās ainavas, brīžiem stindzinošo aukstumu un tasi kūpošas tējas, kas seko pēc tam. Ja ikdienā valkā brilles, parūpējies par to, lai prieku par aktivitātēm neaizēnotu bažas par to, ka vērtīgās brilles var saplīst vai pazust – ērts un izdevīgs risinājums būs vienas dienas kontaktlēcas.

Ja esi saskāries ar redzes traucējumiem, tu noteikti zini, ka gan brillēm, gan kontaktlēcām piemīt atšķirīgas priekšrocības, un vairumā gadījumu piemērota redzes korekcijas metode tiek izvēlēta atbilstoši pacienta ikdienas ieradumiem, acu veselības īpatnībām un tam, kādam redzes korekcijas veidam cilvēks labprātāk dod priekšroku. Vairumā gadījumu pacientam piemērotas ir gan brilles, gan kontaktlēcas.

Lai gan brilles var būt gana ērts risinājums, veicot ikdienas pienākumus, tās nenoliedzami sagādā sarežģījumus laikā, kad nododies fiziskām aktivitātēm. Trenažieru zālē, sportojot, dejojot, ļaujoties aktīvai atpūtai un pat ceļojot – intensīvu kustību laikā brilles var nokrist, deformēties vai pazust, kā rezultātā nākas iztērēt ne vien papildu naudas summu, bet arī piedzīvot ne mazums problēmu, pasliktinoties redzei.  Arī ziemas aktivitātes ārpus telpām nav nekāds izņēmums – ja vien sniegā nevēlies nozaudēt brilles, nāksies meklēt alternatīvu risinājumu. Ērtākā un izdevīgākā redzes korekcijas metode, dodoties uz kalnu, veļot sniegavīrus ar bērniem vai pārvarot kupenas pārgājienos, būs vienas dienas kontaktlēcas.

Vienas dienas lēcu galvenā priekšrocība ir to zemā cena un parocīgā lietošana. Tā kā šāda veida kontaktlēcas iespējams izmantot tikai vienu reizi, tām nav vajadzīgas papildu rūpes un kopšana. Iegādājoties vienas dienas lēcas, tev nevajadzēs ne lēcu kopšanas šķidrumu, ne to uzglabāšanas konteineri – kontaktlēcas atrodas sterilā iepakojumā, no kura tiek izņemtas uzreiz pirms ievietošanas acīs, savukārt pēc lietošanas termiņa beigām lēcas atkārtoti izmantot vairs nedrīkst. Tādējādi vienas dienas lēcas ir ērts īstermiņa risinājums – reizēs, kad nevēlies izmantot ierasto redzes korekcijas metodi, šādas kontaktlēcas būs ne vien komfortabls, bet arī ekonomisks palīgrīks. Papildus tam vienreizlietojamās lēcas tiek uzskatītas par veselīgāko un acīm drošāko kontaktlēcu veidu. Ja uz standarta lēcu virsmas laika gaitā uzkrājas baktērijas, mikrobi un lipīdi, ko nav iespējams pilnībā notīrīt ar lēcu kopšanas šķidrumu, tad vienas dienas lēcas no tiem ir pasargātas, tādējādi garantējot acu veselību un komfortu. Šī iemesla dēļ šāda veida lēcas būs piemērotas ne vien kā īstermiņa risinājums, bet arī ikdienā – ja acis ir īpaši jutīgas, ar noslieci uz alerģiju vai kairinājumu, vienu reizi izmantojamās dienas lēcas spēs sniegt vajadzīgo aizsardzības līmeni, vienlaikus nodrošinot nevainojamu redzi.

Plašu vienas dienas lēcu sortimentu iespējams atrast interneta veikalā Lensor.eu. Šeit piedāvātajām lēcām ir ne vien atšķirīga cenas amplitūda, bet arī raksturīgās īpašības, tādējādi ļaujot ikvienam atrast sev piemērotas kontaktlēcas par draudzīgu cenu. Lensor sortimentā atrodamas tikai augstvērtīgu un kvalitatīvu zīmolu kontaktlēcas, garantējot autentiskumu, drošību un komfortu visas dienas garumā.

Atceries, ka pirms lēcu iegādes nepieciešams konsultēties ar savu acu ārstu. Pat tad, ja esi drošs par to, kā lietot kontaktlēcas, tev vajadzēs veikt redzes pārbaudi, lai noskaidrotu, vai nav notikušas kādas izmaiņas, kā arī atrastu tās lēcas, kas būs individuāli piemērotas tieši tev.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti