Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maziņā, neesi knīpstanga!

Latviešu jaunās komēdijas varoņi ir gatavi laisties svinga ritmā un samainīties partneriem

"Latvijā ir sekss!" apgalvo jaunās latviešu filmas Svingeri veidotāji, kuri radījuši pikantu komēdiju par attiecību veidošanu, greizsirdību un kaisli. Tās režisors ir pieredzējušais producents Andrejs Ēķis, kurš savā komandā iesaistījis vairākus pazīstamus latviešu aktierus. Viņu spēlēto varoņu piedzīvojumi sola pieslēgt skatītāju uzmanību filmas darbībai gluži kā pūkaini rozā rokudzelži pie gultas atzveltnes. Kinoteātros – no 9. decembra!

Vakara apņemšanās

Es jūs visus izdr*zīšu! – filmas pirmajā epizodē sauc Intara Rešetina spēlētais advokāts Juris, stāvot uz kādas mājas jumta ar burbuļojošu džakuzi savās Gucci brillēs un galīgi pliks. Redzēs, kā viņā izrādīsies vairāk – bravūras vai trofeju mednieka apņemšanās. Nepacietīga satraukuma pilns Juris gaida savu draudzeni, lai kopā atzīmētu pāra jubileju un vakara gaitā pielauztu viņu uz svingerošanu. "Maziņā, tu man esi tāda knīpstanga."

Viņa sirdsāķītis ir Kristīnes Nevarauskas atveidotā zelta medniece Ilze no Lodes, kuras dzīves moto sasaucas ar slaveno frāzi no leģendārās padomju filmas Kaukāza gūstekne jeb Šurika jaunie piedzīvojumi: "Dzīvot ir labi, bet dzīvot labi ir vēl labāk." Taču naksnīgās Rīgas spožajās gaismās izspēlētā ainiņa ar iekāpšanu taksometrā noraksturo viņu skaļāk par jebkuriem vārdiem jeb, vienkāršāk izsakoties, katram ir savas durvis, kas ir jāaizver.

Potenciāls grāvējs

Šajā filmā debiju aktiera ampluā piedzīvojis grupas Prāta vētra ģitārists Jānis Jubalts, kurš savu popmūzikas industrijas mehānismos uzspodrināto tēlu pārliecinoši nomainījis pret rutīnas māktu pulmonologu Andri, kurš ir ģērbies baltā maiciņā ar biežajās mazgāšanas reizēs izstaipītu kakla izgriezumu un visu atliek uz rītdienu. Vienalga, vai tā būtu koridora pakaramā salabošana, vai intīmās dzīves uzlabošana ar sievu.

Viņa dzīvesdraudzeni atveido Elīna Vāne, kura televīzijas skatītājiem plašāk pazīstama no seriāla Viņas melo labāk, kurā viņa iejūtas temperamentīgās Baibas lomā. Starp šiem abiem tēliem var vilkt zināmas paralēles ne tikai vārda, bet arī līdzīgo raksturu dēļ ("Nāc šurp, kuce!" – viņas izspēlētā greizsirdības scēna ar dedzināšanas elementiem kļūtu par neapšaubāmu YouTube grāvēju, ja vien uzfilmēto video ielādētu internetā).

Pretmetu sadursme

"Hruščovkas vispār būtu jāaizliedz ar likumu!" paziņo zelta medniece, kura ir ļāvusies sava Alfa vīrieša pierunāšanai uz svingerošanu ar Baibu un Andri. Šo abu pāru satikšanās kļūst par divu atšķirīgu dzīvesveidu konfliktu. Tieši šajā pretmetu sadursmē savas valdonīgās dzīvesbiedres apspiesto vīrišķību atgūst Jāņa Jubalta ārsts – pīppauzes laikā, sēžot pie dūmu nosūcēja viņa necilajā virtuvē un sarunājoties ar Intara Rešetina advokātu.

Filmas scenāriju sarakstījusi jaunā dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, kura pagājušās sezonas sākumā ir kļuvusi par Liepājas teātra štata darbinieci. Iepriekš viņa strādājusi kopā ar tādiem teātra režisoriem kā Elmārs Seņkovs un Dmitrijs Petrenko. Savukārt Svingeri tapuši ciešā sadarbībā ar Andreju Ēķi, kurš ir atteicies no kādas populāras ārvalstu komēdijas rimeika izgatavošanas un nosvēries par labu oriģināla satura radīšanai.

Ģeometriska figūra

Paralēli šai svingerošanai filmā norisinās vēl viens attiecību trijstūris, kura viens no stūriem ir nejauši sastapts svešinieks uz balkona. Šo ģeometrisko figūru izspēlē Ģirts Ķesteris, Kristīne Belicka un Jurijs Djakonovs, kura varoni filmas veidotāji nodēvējuši par "trauslo ziedu", kas izklausās pēc interneta svingeru kluba reģistrēta lietotāja segvārda, taču viņam ir savas attiecību peripetijas ar toreadoru cīņu dalībnieku apģērba fetišu.

Šī filma piedāvā atkalredzēšanos ar Kristīni Belicku, kura satiekas ar savu bijušo cīņubiedru Ģirtu Ķesteri (pirms astoņiem gadiem abi aktieri ir piedalījušies režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudējumos Nekrofils un Psihs). Viņā ir kaut kas no franču aktrises Odrijas Tatū izskata un itāļu dīvas Monikas Beluči seksapīla. Šajā filmā aktrise atveido skolotāju Ingu ar tetovējumiem klātu ķermeni, kurā ir tik viegli ieķerties vecāko klašu skolēniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja