Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ABLV Charitable Foundation laikmetīgās mākslas izstāžu konkursā atbalstīs četrus projektus

2017. gadā laikmetīgās mākslas izstāžu grantu konkursa ietvaros ABLV Charitable Foundation atbalstīs četrus projektus, kopumā piešķirot tiem līdzfinansējumu 35 750 EUR apmērā, pavēstīja fonda pārstāve Inga Vasiļjeva.

Finansējumu saņems Latvijas Laikmetīgās mākslas centra izstāžu cikls Divdabis Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas kultūras projektu poļu mākslinieka Artūra Žmijevska personālizstāde Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, MAD International Summer School of Design projekts Dizains laikmetīgajā mākslā. Procesuālā izstāde Siguldas pils kompleksā un biedrības Mīnuss pluss izstāde Baltie klīdēji.

Otro gadu pēc kārtas līdzfinansējumu saņem ne tikai pašas izstādes, bet arī izglītības projekti, kas tiks realizēti izstāžu ietvaros.

“Priekšroka tika dota tādu izstāžu atbalstam, kuru ietvaros tiks radīti jauni mākslas darbi vai arī tiks atspoguļoti aktuālie pētījumi par laikmetīgās mākslas norisēm Baltijas valstīs laika periodā no 1960. gada. Tāpat būtisks kritērijs bija mākslas izstāžu ietvaros plānotā izglītības programma,” uzsver Kaspars Vanags, ABLV Charitable Foundation mākslas programmu vadītājs.

Vienlaikus Kaspars izceļ atsevišķo projektu pienesumu: “Projekts Divdabis iezīmē arī pagājušajā grantu konkursā iesākto tradīciju veicināt vecākās un jaunākās paaudzes mākslinieku sadarbību, katrai no cikla izstādēm iepazīstinot ar vienu mākslinieku pāri, kurā katrs pārstāvēs savu paaudzi. Savukārt Artūra Žmijevska personālizstādes kurators Māris Vītols aktualizē nepieciešamību laikmetīgajai mākslai “integrēties” arī citu nozaru muzejos, veicinot starpdisciplināru dialogu un ļaujot māksliniekiem kļūt par mediatoriem pasaules izzināšanas procesā. Projekta Dizains laikmetīgajā mākslā. Procesuālā izstāde Siguldas pils kompleksā pievienotā vērtība ir tā norise ārpus Rīgas, rosinot pašvaldību iesaistīšanos radošās industrijas sektora attīstīšanā, kā arī starpdisciplinaritāte, veicinot sadarbības platformu starp māksliniekiem un citām radošajām nozarēm. Kuratora Kaspara Groševa veidotā grupas izstāde Baltie klīdēji zīmīga ar ideju pulcēt vienotā grupas izstādē galerijā 427 prezentētos Latvijas un ārvalstu māksliniekus, dodot iespēju plašākai auditorijai iepazīties ar jaunākās paaudzes talantiem.”

Jau vairākus gadus īstenotajā ABLV Charitable Foundation grantu konkursā savas ieceres nacionālas nozīmes un profesionāla rakstura izstādēm un mākslas izglītības projektiem var pieteikt mākslinieki un mākslas institūcijas. Grantu konkursa mērķis ir atbalstīt laikmetīgās mākslas aktuālās norises, kā arī sekmēt pētniecībā balstītu izstāžu veidošanu, kas atspoguļotu jaunākā laika mākslas vēsturi Latvijā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja