Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Izdots pirmais instrumentālās latviešu mūzikas sērijas Gadalaiki albums Gadalaiki. Ziema. Klavieres

Ierakstu kompānija MicRec laidusi klajā pirmo jaunās instrumentālās latviešu mūzikas ierakstu sērijas Gadalaiki albumu Gadalaiki. Ziema. Klavieres, pavēstīja MicRec pārstāvis Guntars Račs.

Jaunajā albumā apkopotas romantiskas 12 pazīstamu latviešu komponistu melodijas pārlikumā klavierēm. Tajā būs dzirdamas gan Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Ulda Stabulnieka un Jāņa Lūsēna kompozīcijas, gan arī Dona, Mārtiņa Freimaņa, Laura Reinika, Ginta Stankeviča un Aigara Voitišķa rakstītie darbi. 

Kompozīcijas savā interpretācijā ieskaņojis pianists Normunds Kalniņš. Miksēja un skaņas apstrādi veica producents Gints Stankevičs. Ierakstā dzirdamas tikai klavieres, un tas ir pasaulē populārs veids, kādā tiek ieskaņoti pazīstamu dziesmu pārlikumi, akcentējot to melodiskumu.

Skaņdarbi papildina viens otru, un šis albums noderēs kā lielisks fona mūzikas ieraksts dažādās dzīves situācijās - kafejnīcās, salonos, veikalos vai mājās pie kamīna. 

Albuma dizainu veidojis Artūrs Tigulis, bet jaunās sērijas noformējuma pamatā ir speciāli šim gadījumam gleznotie mākslinieces Līgas Ķempes darbi. Jau tagad ir pabeigtas gleznas arī pavasara, vasaras un rudens izdevumiem.

Pašlaik instrumentālās mūzikas sērijā Gadalaiki ir plānoti pavisam četri albumi, nākamgad paredzēts izdot albumus: Gadalaiki. Pavasaris. Ģitāra, Gadalaiki. Vasara. Stīgas un Gadalaiki. Rudens. Bungas. Arī šajos albumos būs ieskaņotas pazīstamas latviešu komponistu un grupu melodijas, tikai katrā no albumiem mainīsies vadošie instrumenti.

CD iespējams pasūtīt MicRec mājas lapā www.micrec.lv un iegādājams Jāņa Rozes grāmatnīcās un mūzikas veikalos.  Digitāli albums jau ir pieejams iTunes un Spotify platformās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja