Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielajā ģildē notiks LNSO klaviertrio koncerts

Lielajā ģildē 23. februārī, plkst 19 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz koncertu LNSO Klaviertrio. Back to DSCH, informēja orķestra pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Programmā Dena Viskonti eksotiskais ceļojumdarbs Lonesome Roads, Imanta Mežaraupa aizraujošais Pirmais klaviertrio un Dmitrija Šostakoviča ģeniālais Otrais klaviertrio.

Dens Viskonti – jauns ASV pretstraumes komponists, kura īpatnā mūzikā ieausts spēcīgs Ziemeļamerikas dažādo kultūru iespaids. Skaņdarbs Lonesome Roads ir ceļojums ar auto pa ASV – pats komponists teic, tā ir automašīnas mūzika, kas baudāma, skatoties uz daudzveidīgajām Ziemeļamerikas ainavām. Opusa septiņas daļas autors novēl spēlēt jebkādā secībā atkarībā no tā, kā trio mūziķi saplānojuši maršrutu pa Amerikas vientuļākajiem ceļiem.

Par pāragri mūžībā aizgājušo modernistu Imantu Mežaraupu viņa kolēģis Jānis Petraškevičs atsaucas kā par “asprātīgu, māksliniecisku un gaišu cilvēku, talantīgu mūziķi.” Imants Mežaraups par savu Pirmo klaviertrio, kas tapis daiļrades labākajā posmā, teicis: “Šis darbs ir reizē moderns un tradicionāls. Klausītājs netiek atsvešināts; šajā darbā ir gan laikmetīgi, gan romantiski elementi.”

Koncertu vainago Dmitrija Šostakoviča Otrais klaviertrio – izjusts veltījums tuva drauga, ģeniālā kultūras vēsturnieka Ivana Sollertinska piemiņai. Sollertinskis (1902–1944) bija fenomenāli erudīts mūzikas zinātnieks, teātra eksperts, romāņu valodu zinātājs, cilvēks ar enciklopēdiskām zināšanām, Ļeņingradas konservatorijas profesors un Ļeņingradas filharmonijas mākslinieciskais vadītājs. 

LNSO klaviertrio izveidots 2015. gadā, un tajā spēlē LNSO I vijoļu grupas mūziķis Indulis Cintiņš, LNSO čellu grupas mūziķe Dace Zālīte un LNSO pastāvīgais viespianists Mārtiņš Zilberts. 

Biļetes uz LNSO koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja