Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Aptauja: Pārtikas pircējiem aizvien mazāk interesē, vai produkti ražoti Latvijā

Arvien mazāk cilvēku pārtikas produktu izvēlē interesē tas, ka tie ražoti Latvijā, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Janvārī iedzīvotājiem jautājot, vai, izvēloties pārtikas produktus, ir svarīgi, lai tie būtu ražoti Latvijā, noskaidrots, ka tas ir būtiski kopumā 61% respondentu, kas ir zemākais rādītājs kopš 1999.gada. 21% aptaujāto norādīja, ka viņi pilnībā piekrīt tam, ka, izvēloties pārtikas produktus, ir svarīgi, lai tie būtu ražoti Latvijā, savukārt vēl 40% šim apgalvojumam drīzāk piekrita.

Savukārt 36% aptaujāto kopumā nav svarīgi, vai iegādātie pārtikas produkti ražoti Latvijā. 26% aptaujāto norādīja, ka viņi drīzāk nepiekrīt apgalvojumam, ka, izvēloties produktus, viņiem ir svarīgi, ka tie ražoti Latvijā, bet vēl 10% tam nepiekrita pilnībā.

3% nespēja sniegt konkrētu viedokli.

Vislielākā interese par Latvijā ražotiem pārtikas produktiem fiksēta 2001.gadā, kad kopumā 80% atzina, ka pārtikas produktu izvēlē ir svarīgi, lai tie būtu ražoti Latvijā.

 

Top komentāri

nu nu
n
no kvalitātes viedokļa nav nekādas starpības, vai pērc latvijas vai jebkuras citas ES valsts pārtiku - cūkas visur baro ar kombikormu un špricē ar antibiotikām un augšanas hormoniem, zemenes visur laista ar pesticīdiem un palmu eļļu visur liek klāt cepumiem un citiem konditorejas produktiem. tā ka ja jau man tādi mēsli ir jāēd, tad es tomēr izvēlēšos lētākos poļu vai leišu, nevis astronomiski dārgos latviešu.
Arturs Nagliņš
A
Es apzināti nepērku to, ko piedāvā kā Latvijas preci. Pirmkārt, latvieši ir blēži-lielmeistari blēdībās. Viņiem nekas nav svēts. Svēta ir vienīgi viņu zagšana, stulbums, blēdības. Tādi nevērtīgi tārpi, un tur neko nevar darīt. Otrkārt, veikalos tagad ir mode visu pasniegt kā Latvijas preci. Pat to, kas neaug Latvijā. Veikalos zina par latviešu sentimentālo māniju pirkt savējo produktus. Te slēpjās latviešu idiotisms: savu lauksaimniecību lopi iznīcinājuši, visu atdevuši ārzemniekiem, bet tajā pašā laikā tēlo savas produkcijas fanus, kaut gan tā ir turku, leišu, igauņu, meksikāņu un velns zina kādu vēl citu zemju produkcija. Latvija ir latviešu zeme, tāpēc ir jābūt gatavam uz jebkuru blēdību. Tādi tārpi te dzīvo.
Mani interesē, lai siers NEBŪTU
M
ražots Latvijā, jo tas, kas ražots Igaunijā un Lietuvā ir daudz labāks - kvalitatīvāks un garšīgāks. Tāpat ir arī ar daudziem citiem produktiem, un ir jāzina, kur ko ražo kvalitatīvāk. Latvija nebūt nav kvalitātes ETALONS. Gluži otrādi, daudz mēslu tieši Latvijā ražo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē