Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Podiņš: VID Muitas policijai nepieciešams vairāk izmeklētāju

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijai nepieciešams vairāk izmeklētāju, ceturtdien preses konferencē sacīja VID Muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš.

Podiņš informēja, ka Latvijā turpina augt Muitas policijas izmeklēšanas darba apjomi, kā arī sakrājies joprojām neizskatītu lietu skaits. Patlaban VID Muitas policijā ir nodarbināti 14 izmeklētāji, taču optimāli būtu nepieciešami 24 izmeklētāji.

Patlaban ir izsludināts konkurss uz piecām VID Muitas policijas izmeklētāju vietām, kas varētu noslēgties šā mēneša beigās, bet darbu jaunie izmeklētāji varētu sākt novembrī vai decembrī. Pēc Podiņa teiktā, līdz tiks atrasti jaunie izmeklētāji, uz izmeklēšanas bloku īslaicīgi ir pārcelti pieci Muitas policijas operatīvā bloka eksperti.

"Muitas policijas kapacitāte ir nekavējoties jāstiprina, lai jau nākamgad varam pilnvērtīgi strādāt. Esošās lietas nevaram izmeklēt gadiem, bet tas ir jādara operatīvi," uzsvēra Podiņš.

VID vadītāja pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā informēja, ka plānotās VID darbinieku štata samazināšanas rezultātā netiks atlaisti VID Muitas policijas un Finanšu policijas darbinieki. Drīzāk tiek domāts par to, kā padarīt motivējošu šo pārvalžu darbinieku atalgojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē