Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

PTAC: Būtiski mazāk atklāto neatbilstību būvniecībā

Pēdējos gados Latvijā būtiski samazinās atklāto neatbilstību skaits būvniecībā, kas liecina, ka kontroles pasākumi sasniedz gaidītos rezultātus, pirmdienas rītā Latvijas Radio stāstīja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) direktore Baiba Vītoliņa.

Vītoliņa informēja, ka nesošo konstrukciju būvizstrādājumu kvalitātes pārbaudes bija viena no trim PTAC aizvadītā gada darba prioritātēm.

PTAC vadītāja uzskata, ka pārbaužu darbs nesis augļus - ja pirms pāris gadiem neatbilstības atklātas ap 50% pārbaužu, tad pērn tas sarucis līdz 25%.

Centra direktore stāstīja, ka PTAC salīdzinoši bieži konstatē būvizstrādājumus, kurus izmanto neatbilstoši to mērķim. Īpaši bieži šāds pārkāpums konstatēts koka konstrukcijām, par ko atbildīgi ir projektētāji un būvnieki.

Arī šogad PTAC uzmanību veltīs nesošo konstrukciju pārbaudēm. Tāpat PTAC sadarbībā ar Eiropas kolēģiem pievērsīšoties kvalitātes jautājumiem ceļu būvniecībā, piemēram, ceļus norobežojošo barjeru kvalitātei, par ko esot aizdomas, ka daudzas no tām ir nepienācīgas kvalitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas