Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Stratēģiski svarīgu KNAB nodaļu vadītāju amatos iecelts Andriksons un izmeklētāja Kivleniece

Stratēģiski svarīgā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja amatā iecelts Māris Andriksons, savukārt Izmeklēšanas nodaļas vadītāja amatā iecelta izmeklētāja Ilze Kivleniece.

KNAB sekretariāta vadītāja Māra Priedīte aģentūrai LETA pastāstīja, ka Izmeklēšanas nodaļas vadītāja amatā no 21.oktobra iecelta Ilze Kivleniece, kuras profesionālā pieredze ir vairāk nekā 20 gadi. KNAB Izmeklēšanas nodaļā viņa strādāja no 2006.gada. Kivleniece, kurai ir jurista kvalifikācija ar maģistra grādu, bija uzvarējusi slēgtā konkursā.

Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja amatā 10.oktobrī iecelta persona, kuras profesionālā pieredze ir gandrīz 20 gadi. Šī persona KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļā strādā no 2005.gada. Jaunajam nodaļas vadītājam ir gan jurista kvalifikācija, gan ekonomista kvalifikācija.

Uz Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāju amatu šajā gadījumā konkurss netika rīkots, bet izmantota "iekšējā atlases procedūra - amata piedāvāšana".

Šīs personas vārds netiek atklāts, jo tas esot valsts noslēpuma objekts, taču LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šī persona ir Māris Andriksons, kura profils un fotogrāfija ikvienam ir brīvi apskatāma sociālajā tīklā "Facebook".

LETA gan pagaidām neizdevās no KNAB oficiāli noskaidrot, vai jaunieceltajiem vadītājiem ir noteikts pārbaudes termiņš, taču LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Andriksonam tas ir seši mēneši.

Līdz ar jauno nodaļu vadītāju iecelšanu faktiski nomainījusies teju visa KNAB apkarošanas bloka vadība. KNAB šogad tika veikta reorganizācija, un ar KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu tika izveidota vērtēšanas komisija, kas konstatēja, ka četru darbinieku profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem izvirzītajām obligātajām profesionālās kvalifikācijas un pieredzes prasībām.

Starp iepriekšminētajiem četriem darbiniekiem, ar kuriem augustā dienesta tiesiskās attiecības tika izbeigtas, ir Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs, viņa vietnieks Mārtiņš Lode un Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore.

Augustā darbu KNAB nolēma pamest Izmeklēšanas nodaļas vadītāja vietniece Agita Znotiņa. Znotiņai saistībā ar birojā veikto reorganizāciju piedāvāja ieņemt KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja amatu. Znotiņa, kura KNAB strādāja kopš tā izveidošanas, piedāvājumam nav piekritusi.

Savukārt KNAB Iekšējās drošības nodaļas priekšnieks Jānis Roze 11.jūlijā tika pārcelts KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas apkarošanas jautājumos amatā. Iekšējās drošības nodaļas vadītājam Rozem jau pērn februārī tika uzdots pildīt arī KNAB vadītāja vietnieka pienākumus, un viņš šos pienākumus pildīja līdz šim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas