Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Gambijas līdzšinējais prezidents Džammehs valsts TV paziņo par atkāpšanos

Gambijas līdzšinējais ilggadējais prezidents Jahja Džammehs sestdien valsts televīzijā paziņoja, ka viņš atkāpsies no amata, lai saglabātu mieru valstī.

"Es šodien ar tīru sirdsapziņu esmu nolēmis atteikties no šīs dižās nācijas vadīšanas, ar bezgalīgu pateicību visiem gambiešiem," Džammehs sacīja valsts televīzijas pārraidītā paziņojumā.

Džammehs nāca klajā ar šo paziņojumu pēc sarunām ar Gvinejas un Mauritānijas prezidentiem, pastāvot draudiem, ka reģiona valstu militārie spēki var piespiest viņu atkāpties.

"Es uzskatu, ka nav nepieciešams izliet nevienu pilienu asiņu," teica Džammehs. "Es solu Allāha un visas nācijas priekšā, ka visas mūsu pašreizējās problēmas tiks mierīgi atrisinātas."

Viņš nesniedza sīkākas ziņas par panākto vienošanos. Nebija arī skaidrs, kad Ādama Berovs, kurš decembrī sakāva Džammehu prezidenta vēlēšanās, varēs atgriezties no kaimiņvalsts Senegālas un pārņemt varu.

Īsi pirms Džammeha uzrunas Mauritānijas prezidents Mohameds Ould Abdelazīzs paziņoja reportieriem, ka viņš un Gvinejas prezidents Alfa Konde sarunās ar Džammehu panākuši vienošanos un ka Džammehs atstās Gambiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits