Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lepena nosauc Asadu par risinājumu Sīrijas krīzei

Francijas prezidenta vēlēšanu kandidāte un galēji labējās partijas Nacionālā fronte (FN) līdere Marina Lepena pirmdien Libānas apmeklējuma laikā nosauca Sīrijas prezidentu Bašāru el Asadu par risinājumu Sīrijas krīzei.

Lepena pirmdien sāka divu dienu vizīti Libānā, lai veicinātu savu starptautisko atpazīstamību un uzsvērtu savu prosīrisko un prokristīgo nostāju. Viņa arī tikās ar Libānas prezidentu un premjerministru, pirmoreiz tiekoties ar kādas valsts vadītājiem savas vēlēšanu kampaņas laikā.

Lepena sacīja, ka Asads ir Sīrijas krīzes "vispārliecinošākais risinājums Francijai" un ka vislabākais veids, kā aizsargāt Sīrijas kristiešu minoritāti, ir "izskaust" džihādistu grupējumu Islāma valsts, kas vajā kristiešus, nevis pārvērst viņus par bēgļiem.

Libāna, kurai ir gara robeža ar Sīriju, ir uzņēmusi 1,2 miljonus sīriešu bēgļu, tai skaitā kristiešus, kuriem uzbruka Islāma valsts.

Libānas apmeklējums ir pirmais ievērojamais ārlietu pasākums Lepenai, kas kandidēs Francijas prezidenta vēlēšanās 23.aprīlī un 7.maijā. Viņa cer parādīt sevi kā Tuvo Austrumu kristiešu aizstāvi, lai iegūtu tūkstošiem Francijas pilsoņu balsu Libānā.

Lepena ir centusies atbrīvot FN no rasistiska un antisemītiska tēla. Viņas vēlēšanu platforma ir vērsta pret imigrāciju un Eiropas Savienību, bet kritiķi to uzskata par aizsegu antiislāmiskiem un ksenofobiskiem uzskatiem.

Lepena pastāstīja, ka sarunā ar Libānas premjerministru Saadu Hariri pateikusi, ka "nav nekāda dzīvotspējīga un iedarbīga risinājuma" Sīrijas pilsoņkaram, kā vien izvēle starp Asadu un Islāma valsti.

"Es skaidri izskaidroju, ka politiskajā ainā vismazāk sliktais variants ir politiski reālistiskais. Izrādās, ka Bašārs el Asads šodien acīmredzot ir vispārliecinošākais risinājums Francijai," sacīja Lepena.

Lepena jau agrāk bija darījusi zināmu, ka viņa atbalsta Asadu. Viņas nostāja ievērojami atšķiras no oficiālās Francijas politikas un arī Hariri politikas, jo viņš ir Saūda Arābijas sabiedrotais pret Asadu.

Lepena pirms tam tikās ar Libānas prezidentu Mišelu Aunu, kurš atbalsta Asadu un Irānas atbalstīto šiītu grupējumu Hezbollah, kas ir Asada sabiedrotais.

Lepena sacīja, ka viņa un Auns bijuši vienisprātis, ka Francijai un Libānai jābūt "pīlāriem" cīņas organizēšanā pret islāma fundamentālismu.

Lepena savā divu dienu vizītē plāno tikties arī ar kristiešu maronītu patriarhu.

Lepena līdzīgi citiem Francijas politiķiem ir paudusi atbalstu kristiešu minoritātes aizsardzībai, bet uzsvērusi, ka tas jāizdara, iznīcinot ienaidnieku – Islāma valsti.

"Veids, kā aizsargāt kristiešu minoritāti, ir iznīdēt tos, kuriem ir vīzija par visu minoritāšu iznīcināšanu. Man kristiešu aizsargāšana nozīmē nodrošināt, lai kristieši paliktu savās valstīs," nevis kļūtu par bēgļiem, teica Lepena.

Top komentāri

Juris
J
To ka Lepena nevelas lai Franciju parpludina ka Vaciju miljoniem arabu islamistu,kuri dzivo gadiem uz Vacijas iedzivotaju rekina. Kuri ari pec desmitiem gadu nemacas un neprot valsts valodu kura dzivo,zog un pastrada noziegumus. Tapec Latvijas iedzivotajam kas komente zem nosaukuma "ja Lepena nospragtu" nepatik Lepena. Te jasaka"pratin nac majas".
ja Lepena nosprāgtu !
j
pasaulē nebūs dauz raudātāju ja Lepena nosprāgtu !
Poncijs Pilāts
P
lepenai ar aunu ir kautkas kopīgs ,tas tāpat skaidrs bez paskaidrojuma , bet Sīrijas krrīzes vienīgais risinājums pēc nāvessoda izpildes, pakarot azadu centrālajā laukuma aiz kājas uz 2 nedēļam , līdzīgi dučem , kuru pēc nāvessoda izpildes pakāra aiz kājām Milānas doma laukumā publiskai apskatei
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits