Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Turcijas uzlidojumos Sīrijā nogalināti ASV atbalstītie kurdu kaujinieki

Turcijas gaisa spēku uzlidojumos ASV atbalstīto kaujinieku, arī Sīrijas kurdu karotāju, bāzēm Sīrijas ziemeļos nogalināti vairāki cilvēki, ceturtdien pavēstīja Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Turcijas armija apgalvoja, ka tās iznīcinātāji trešdienas vakarā veikuši 26 uzlidojumus un to gaitā nogalināti 160 līdz 200 Sīrijas kurdu Tautas aizsardzības vienību (YPG) karotāji.

Tiesa gan, atbilstoši SOHR aplēsēm bojāgājušo skaits ir krietni mazāks.

Uzlidojumos dzīvību zaudējuši 11 ASV atbalstītās Sīrijas kurdu un arābu alianses - Sīrijas Demokrātisko spēku (QSD) - karotāji, bet 24 ievainoti, norādīja SOHR.

Vismaz 25 Turcijas uzlidojumu mērķis bijuši ciemati un pilsētas uz ziemeļaustrumiem no Alepo.

Šo apvidu pēdējo 48 stundu laikā QSD vienības atkarojušas džihādistu grupējumam Islāma valsts.

Uzlidojumos iznīcinātas deviņas ēkas, kuras YPG izmantoja kā štābus, tikšanās vietas, patversmes un bruņojuma noliktavas, kā arī četri transporta līdzekļi, norādīja SOHR.

Sīrijas kurdu autonomā reģiona administrācija nosodīja uzlidojumus kā "klaju agresiju", kā arī aicināja ANO, Maskavu un Vašingtonu "vērst tiešu spiedienu uz Turciju, lai tā izbeidz savus uzbrukumus".

ASV Sīrijas kurdu karotājus uzskata par visefektīvāko spēku cīņā pret Islāma valsti Sīrijā. Pret Sīrijas kurdiem veikto Turcijas uzbrukumu dēļ ASV un to NATO sabiedroto attiecības ar Turciju saglabājas saspīlētas.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits