Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Slavenais spāņu riteņbraucējs Rodrigess oficiāli liek punktu 17 gadus ilgušajai karjerai

Slavenais spāņu riteņbraucējs Hoakims Rodrigess piektdien oficiāli paziņoja, ka liek punktu savai profesionāļa karjerai, kas ilga 17 gadus.

"Pēc ilgāka pārdomu brīža un atgriešanās pie riteņbraucēja rutīnas sapratu, kas man tas vairs nav iespējams," piektdien pavēstīja 37 gadus vecais Rodrigess. "Tāpēc kopā ar ģimeni un draugiem es esmu pieņēmis lēmumu neatgriezties sacensību apritē."

"Esmu pārliecināts, ka labāk ir neatgriezties, ja nejūtos pārliecināts, ka to varu darīt augstākajā līmenī," pauda spānis.

Lai gan Rodrigess par nodomu noslēgt karjeru pēc šīs sezonas pavēstīja jau vasarā, viņš uz nākamo gadu bija parakstījis līgumu ar UCI Pasaules tūres jaunpienācēju Bahrain-Merida. Tomēr tajā viņš nestartēs un turpinājumā būs šīs vienības jauno braucēju padomdevējs.

"Bahrain-Merida komanda man bija nodrošinājusi visu iespējamo, lai es varētu atgriezties. Liels paldies viņiem par to, tomēr ar laiku sapratu, ka neesmu gatavs atkal startēt par visiem 100%," atklāja Rodrigess, kurš jau kopš 2010.gada pārstāvēja Krievijā bāzēto komandu Katjuša.

Savas karjeras laikā Rodrigess ne reizi nespēja uzvarēt kādā no prestižākajiem daudzdienu velobraucieniem, lai gan vairākkārt spēja būt starp labākajiem četriem braucējiem. Spānijas sportists triumfēja kopumā 14 Tour de France, Gito d'Italia un Vuelta Espana posmos, bet ne reizi nebija labākais kopvērtējumā.

Rodrigesa kontā ir arī divas medaļas pasaules čempionātos, turklāt trīs reizes viņš bijis labākais Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) sezonas rangā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi