Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Kopumā saņemti 639 zvani par seksuālu izmantošanu jauniešu futbola klubos

Pedofilijas skandālā Lielbritānijā iesaistīti 98 futbola klubi

Pēdējo nedēļu laikā Lielbritānijā klajā nākuši neskaitāmi stāsti, kas liecina par nepilngadīgo seksuālu izmantošanu bērnu futbola klubos. BBC ziņo, ka pašlaik apzināti 83 potenciālie aizdomās turamie, kā arī 98 futbola klubi.

Policija pēdējās nedēļas saņem zvanus no upuriem, kuri cietuši "visa līmeņa klubos", sākot no profesionālajām un beidzot ar amatieru līgu. 98% no cietušajiem ir zēni un upuru vecums svārstās no septiņiem līdz 20 gadiem. 

Kopumā saņemti 639 zvani. 

Ziņas par seksuālās izmantošanas gadījumiem sāka nāk gaismā pēc tam, kad 16.novembrī 43 gadus vecs bijušais profesionālais futbolists Endijs Vudvarts atteicās no savām tiesībām uz privātumu un publiski paziņoja, ka bērnībā ir seksuāli izmantots.

Vudvarts paziņoja, ka viņu seksuāli izmantojis bijušais treneris Berijs Benels, kurš pagājušā gadsimta nogalē bija labi pazīstams treneris. Vudvarts CNN stāstīja, ka seksuālā izmantošana sākusies, kad viņš bijis 13 vai 14 gadu vecs. Tolaik viņš tika nosūtīts uz klubu, kas labi zināms kā jauno talantu kalve. Pedofils viņam draudējis, ka, ja kādam atstāstīs notikušo, tas sagraus jaunieša karjeru.

Benels jau 1998. gadā tika apcietināts par 23 jauniešu seksuālu izmantošanu un cietumā par to pavadīja deviņus gadus, taču ieslodzījums pedofilu nemainīja un kopš tā laikā viņam jau divas reizes piespriesti cietumsodi par līdzīgiem nodarījumiem, pēdējā reize bija 2015.gadā.

Kopš tā laika gan Tottenham, gan Manchester City futbolisti, gan daudzi citi publiski pavēstījuši savus stāstus. Stāsti par jauniešu seksuālu izmantošanu, kas saistīti ar futbola klubiem, patlaban tiek atstāstīti pat no pagājušā gadsimta 70.gadiem un, kā jau minēts, ziņojumu skaits ir saņemts par vairākiem simtiem gadījumu. 

Patlaban notiek gan plaša policijas izmeklēšana, gan arī paši klubi ir uzsākuši savas individuālas izmeklēšanas. Vairāki klubi ir publiski atvainojušies spēlētājiem.

Bijušais Chelsea kluba spēlētājs Gerijs Džonsons medijiem stāstījis, ka pagājušajā gadā viņa bijušā kluba, kurā viņš spēlēja 70. un 80. gados, pārstāvji viņam piedāvāja 50 000 mārciņas un lika parakstīt konfidencialitātes līgumu, ka viņš neatklās kā kluba bijušais talantu skauts Edijs Hīts, kurš pašlaik jau ir miris, viņu seksuāli izmantojis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi