Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo savā laukumā piekāpjas Torpedo, piedzīvojot piekto neveiksmi pēc kārtas

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo trešdien pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) zaudēja Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētajai Ņižņijnovgorodas Torpedo komandai, kurai diskvalifikācijas dēļ šajā mačā nevarēja palīdzēt latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Latvijas klubs pēcspēles metienus aizvadīja otro spēli pēc kārtas un otro reizi pēc kārtas cieta neveiksmi ar 1:2, jo pirmdien ar tādu pat rezultātu tika atzīts Maskavas Spartak pārākums.

Dinamo, turpinot pagalam slikti iesākto sezonu, KHL čempionātā cieta piekto zaudējumu pēc kārtas.

Pamatlaikā mājiniekiem vienīgos vārtus iemeta aizsargs Georgijs Pujacs, kura tas bija pirmais precīzais metiens sezonā, savukārt vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš aizvadīja otro maču pēc kārtas, atvairīja 20 no 21 pretinieku metiena, bet pēcspēles metienu sērijā kapitulēja vienu reizi trīs izgājienos.

Latvijas komandai pirmajos divos periodos piederēja pārsvars, jo tā daudz vairāk uzbruka un meta pa vārtiem, taču ar vārtu gūšanu atkal nesekmējās. Tikmēr viesi trešā perioda sākumā spēja panākt neizšķirtu, bet pēc tam izraut uzvaru.

Jau cīņas 22.sekundē laukuma saimnieki ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, kad uz sodīto soliņa devās Aleksejs Potapovs. Rīdzinieki kontrolēja ripu, tomēr bīstamus momentus izveidot nespēja, īsti nenostājoties arī pretinieku zonā. Tomēr vēlāk iespējas radās, kad labā metiena pozīcijā bija Džastins Šags, bet vēlāk arī Miks Indrašis, tomēr vietā bija Torpedo vārtsargs Iļja Proskurjakovs.

Tikai tuvojoties perioda beigām arvien vairāk darba bija Jānim Kalniņam, kurš darbojās nekļūdīgi un briesmas likvidēja.

Tikmēr otrās trešdaļas pirmajā pusē spēles gaita bija līdzīga un abas komandas centās demonstrēt spēka spēli. Cīņas 29.minūtē Dinamo otro reizi ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā un šoreiz to izmantoja. Šags no aizvārtes piespēlēja Pujacam, kurš atrodoties iemetiena aplī, ar spēcīgu šķīlienu trieca ripu Torpedo cietoksnī. Tobrīd teicami vārtu priekšā nocīnījās arī Koltons Gilīss.

Izvirzoties vadībā rīdzinieki ieguva vēl lielāku pārliecību un perioda pēdējās piecas minūtes iespieda pretiniekus viņu zonā, izdarot pamatīgu spiedienu uz Torpedo vārtiem. Teicamas iespējas bija Patrikam Malenam, Indrašim un Gintam Meijam, bet Oskars Cibuļskis trāpīja pa vārtu pārliktni, taču līdz otrajam pārtraukumam rezultāts nemainījās.

Tikmēr trešais periods rīdziniekiem sākās gaužām neveiksmīgi, jo viesiem bija nepieciešamas vien desmit sekundes, lai panāktu izlīdzinājumu. Torpedo no laukuma vidus iemeta ripu rīdzinieku zonā, kur tā nonāca pie Dinamo hokejistiem, taču savu vārtu priekšā rupji kļūdījās Šags. Uzbrucējs izdarīja piespēli, taču ripu pārtvēra Dmitrijs Sjomins un no tuvas distances to raidīja mērķī.

Turpinājumā spēle aizritēja ar abu komandu asiem uzbrukumiem, taču gūt uzvaras vārtus viņiem nesekmējās. Mājiniekiem labu iespēju neizmantoja Šags, kurš tādējādi nereabilitējās par savu kļūdu.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti un arī pagarinājumā uzvarētājs netika noteikts, bet pēcspēles metienos viesiem uzvaru nodrošināja pieredzējušais Nikolajs Žerdevs, kurš pārspēja Kalniņu, kamēr Dinamo hokejisti Miķelis Rēdlihs, Indrašis un Skvorcovs savas iespējas neizmantoja, lai gan pēdējais trāpīja pa vārtu stabu.

Rīgas Dinamo šajā mačā bija jāiztiek bez mikrotraumas guvušajiem uzbrucējiem Laura Dārziņa un Filipa Toluzakova, tikmēr pēc ilgāka pārtraukuma laukumā atgriezās uzbrucējs Edgars Kulda, kurš iepriekš nespēlēja rokas traumas dēļ, kā arī aizsargs Oskars Cibuļskis, kuram arī bija savainojums. Kulda pēdējo reizi spēlēja 13.septembrī un viņam šī bija vien ceturtā spēle sezonā, bet Cibuļskis iepriekšējo maču aizvadīja gandrīz pirms mēneša.

Daugaviņš ir viens no Torpedo komandas līderiem, tomēr iepriekšējā mačā pirmdien viņš saņēma noraidījumu uz 5+20 minūtēm par sitienu galvas un kakla rajonā, bet otrdien Latvijas izlases uzbrucējam tika piespriesta vienas spēles diskvalifikācija. Aizvadītajā mačā Torpedo ar 1:4 piekāpās Artūra Kuldas pārstāvētajai Helsinku Jokerit vienībai, pārtraucot divu uzvaru sēriju.

Šajā sezonā Daugaviņš 20 spēlēs izcēlies ar sešiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kas viņam dod pirmo vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Sākot mājas spēļu sēriju, Rīgas Dinamo pirmdien vēl vienā garā pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 zaudēja Maskavas Spartak vienībai, kuras treneru kolektīvā strādā viens no rīdzinieku bijušajiem treneriem Viktors Ignatjevs. Latvijas komanda zaudējusi jau piecos mačos pēc kārtas, bet šosezon kopā tā 22 spēlē izcīnījusi vien divas uzvaras pamatlaikā un cietusi 15 zaudējumus.

Rīgas Dinamo ar 13 punktiem 23 spēlē ieņem pēdējo vietu visā līgā, no priekšpēdējā pozīcijā esošās Novokuzņeckas Metallurg komandas atpaliekot par diviem punktiem. Savukārt no astotās pozīcijas Rietumu konferencē, ko ieņem Maskavas apgabala Vitjaz, rīdziniekus jau šķir 21 punkts.

Tikmēr Torpedo komanda ar 47 punktiem 23 spēlēs ir ļoti stabilā Rietumu konferences trešajā pozīcijā.

Mājas spēļu sērijas noslēgumā rīdzinieki piektdien spēkosies ar Soči hokejistiem, bet pēc tam tai būs neliels pārtraukums un nākamā izbraukuma sērija tiks iesākta nākamajā trešdienā, spēkojoties ar Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas Dinamo komandu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi