Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas vadošās tenisistes saglabā vietas WTA ranga TOP 40; Ostapenko sagaida iespaidīgs kritums

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, ieņem attiecīgi 34. un 35.vietu, saglabājot savas pozīcijas.

Pirms nedēļas Ostapenko pakāpās uz 34.pozīciju, bet no šīs pozīcijas uz 35.vietu atkrita Sevastova, tādējādi Ostapenko ieguva Latvijas pirmās raketes godu.

Tiesa, Ostapenko nākamnedēļ zaudēs rangā vairāk nekā 30 pozīcijas, jo svētdien viņa zaudēja Dubaijas WTA Premier sērijas turnīra pirmajā kārtā, tādējādi neizstāvot pērn šajā turnīrā izcīnītos 585 punktus, kurus viņa saņēma par fināla sasniegšanu. Savukārt Sevastova svētdien pārvarēja šī turnīra pirmo kārtu.

Pagājušajā nedēļā norisinājās viens WTA turnīrs, Dohas WTA Premier sacensības, kurās Sevastova cieta zaudējumu pirmajā kārtā, bet Ostapenko nepiedalījās. Patlaban Latvijas tenisistes rangā šķir desmit punkti.

Tikmēr Latvijas trešā rakete joprojām ir Diāna Marcinkēviča, kura pakāpusies par četrām vietām un tagad ieņem 300.pozīciju, kamēr Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe ir 1140.vietā.

Savukārt ranga pirmajā desmitniekā izmaiņu nav. Pasaules ranga līderes godu saglabājusi pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura nesen uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā un no pirmās vietas gāza vācieti Angeliku Kerberi.

Austrālijā Viljamsa ieguva savu 23. Grand Slam titulu karjerā, kas ir jauns atklātās ēras rekords. Visu laiku Grand Slam tituliem bagātākā tenisiste ir austrāliete Margareta Kurta, kura savulaik izcīnīja 24 šādus titulus.

Otro vietu WTA rangā ieņem Kerbere, kura Viljamsu no planētas pirmās raketes goda gāza pēc pērn septembrī uzvarēta ASV atklātā čempionāta.

Savukārt pasaules ranga trešajā vietā ir čehiete Karolīna Plīškova, kura svētdien uzvarēja Dohas WTA Premier turnīrā, bet viņai seko rumāniete Simona Halepa un Dominika Cibulkova no Slovākijas. Sesto pozīciju joprojām ieņem Agņeška Radvaņska no Polijas, kam seko spāniete Garvinje Mugurusa un krieviete Svetlana Kuzņecova. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz amerikāniete Medisona Kīza un Lielbritānijas tenisiste Džoanna Konta.

Savukārt dubultspēļu rangā Ostapenko, kura šomēnes uzvarēja Sanktpēterburgas WTA Premier turnīrā, pakāpusies uz 64.pozīciju, kas ir viņas rekords. Tikmēr Sevastova pakāpusies par vienu vietu un ieņem 141.pozīciju, bet Marcinkēviča ierindojas 188.pozīcijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi