Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā piekāpjas spēcīgajai Plīškovai

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien Austrālijas atklātā čempionāta trešās kārtas mača izšķirošajā - trešajā - setā izlaida divu breiku pārsvaru un ļoti smagā cīņā ar 6-4, 0-6, 8-10 piekāpās spēcīgajai čehietei Karolīnai Plīškovai, kura izlikta ar piekto numuru un pērn spēlēja US Open turnīra finālā.

Vēl izšķirošā - trešā - seta laikā Ostapenko atradās vadībā ar 5-2 un servēja par uzvaru mačā, tomēr Plīškova parādīja raksturu un atspēlējās, noslēgumā izcīnot arī uzvaru.

Spēles ievadā ar savām spēcīgajām servēm laukumā dominēja čehiete, kura jau otrajā geimā tika pie trim breikbumbām, taču nevienu no tām neizmantoja. Tieši Latvijas tenisiste bija pirmā, kura ieguva breiku, laužot sāncenses servi piektajā geimā, bet čehiete ar to pašu atbildēja jau nākamajā geimā. Nākamajos pāris geimos uzvarēja servētēja, tomēr Plīškovas serve vairs nebija tik nāvējošs ierocis. Ostapenko devītajā geimā izmantoja vienīgo breikbumbu un vēlreiz lauza Plīškovas servi, panākot 5-4 un nonākot vairs tikai viena uzvarēta geima attālumā no uzvaras pirmajā setā.

Panākumu Ostapenko arī nākamajā geimā nodrošināja un uzvarēja pirmo setu ar 6-4.

Otro setu Plīškova sāka ļoti pārliecinoši, turklāt Ostapenko kļūdu dēļ viņai izdevās otrajā geimā lauzt Latvijas tenisistes servi. Arī turpinājumā Latvijas sportiste spēlēja nepārliecinoši. Trešajā un ceturtajā geimā čehiete uzvarēja sešās izspēlēs pēc kārtas, bet noslēgumā viņa arī otro reizi pēc kārtas lauza sāncenses servi un panāca 4-0. Arī pēc tam Plīškova servēja teicami un izvirzījās vadībā ar 5-0, turklāt pirmajos piecos geimos kopā Ostapenko uzvarēja tikai četrās izspēlēs. Sestais geims jau bija daudz līdzīgāks, tomēr tāpat Čehijas tenisiste otro setu noslēdza ar "sauso" panākumu.

Izšķirošajā - trešajā - setā Ostapenko atkal bija atguvusi emocijas un cīnījās par katru bumbiņu. Veiksmīgais sniegums viņai piektajā geimā ļāva tikt pie ļoti svarīga breika, turklāt sesto geimu Latvijas sportiste pie savas serves uzvarēja ļoti pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 4-2. Šāda notikumu attīstība neapmierināja Plīškovu, kura ļāva emocijām vaļu un trieca raketi pret zemi. Šo spēles instrumentu pēcāk nācās nomainīt, tomēr pretinieces nedienas neizsita Ostapenko no līdzsvara, kura nākamajā geimā vēlreiz lauza čehietes servi un bija nonākusi ļoti tuvu sensacionālai uzvarai.

Tomēr astotajā geimā Plīškova bija atguvusies un ļoti pārliecinoši lauza Ostapenko servi, tādējādi atgūstot vienu breiku, bet pēc tam čehiete uzvarēja arī pie savas serves un pietuvojās savai pretiniecei vairs tikai līdz 4-5. Tiesa, Latvijas pārstāvei joprojām bija viena breika pārsvars, tāpēc desmitajā geimā viņa atkal varēja servēt par uzvaru, taču tas atkal bija neveiksmīgi. Plīškova divas reizes pēc kārtas spēja atgriezt Ostapenko servi, bet pēc tam čehietei izdevās atspēlēt arī otru breiku un panākt neizšķirtu 5-5.

Trešais sets turpināja būt nelabvēlīgs Ostapenko, jo Plīškova uzvarēja arī ceturto geimu pēc kārtas, bet 12. geimā, Latvijas tenisistei pieļaujot dubultkļūdu, čehiete tika pie pirmās mačbumbas (40:30). Ostapenko gan to atspēlēja un ļoti smagā cīņā panāca neizšķirtu 6-6. Tālākā cīņā abas tenisistes bija atguvušas spēles garšu un droši uzvarēja geimus pie savām servēm.

Lūzuma punkts pienāca trešā seta 18. geimā, kad Plīškova tika pie vēl divām mačbumbām (40:15), no kurām viņa pirmo arī izmantoja, jo Ostapenko bumbiņu sita autā.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 130 WTA ranga punktus. Ja Ostapenko būtu uzvarējusi šajā mačā, viņa atgūtu Latvijas dāmu tenisa pirmās raketes godu, bet tagad nākamajā rangā, visticamāk, būs vienu pozīciju zem Anastasijas Sevastovas. Ostapenko līdz šim savā karjerā nekad nav spējusi pieveikt tenisisti, kura pasaules rangā ir augstāk par astoto vietu.

Latvijas tenisistei šis bija otrais Austrālijas atklātais čempionāts karjerā. Pirms gada Ostapenko pirmajā kārtā neizmantoja mačbumbu un ar 6-3, 5-7, 1-6 piekāpās taivānietei Suvejai Sje, turklāt vēlāk arī viņa pārējos trijos Grand Slam turnīros nepārvarēja pirmo kārtu, turklāt jau pirmajā mačā zaudēja arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi