Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bendika šauj bez kļūdām, bet pie PK kopvērtējuma punktiem netiek

Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika piektdien Slovēnijas pilsētā Pokļukā Pasaules kausa otrajā posmā 7,5 kilometru sprinta distancē šaušanā aizvēra visus desmit mērķus, taču ne pārāk ātrais solis trasē viņai deva 45.vietu un neļāva tikt pie kopvērtējuma punktiem.

Tiesa, Bendika nodrošināja iespēju sestdien sacensties iedzīšanas distancē, kur viņa Pasaules kausa etapos startēs vien sesto reizi karjerā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Laura Dālmeiere no Vācijas, kurai šis bija otrais panākums sezonā pēc uzvaras 15 kilometru individuālajā distancē pirmajā posmā pagājušajā nedēļā.

Vāciete šāva bez kļūdām un distanci veica 19 minūtēs un 51,7 sekundēs, kamēr Bendika, kura arī izvairījās no soda apļiem, uzvarētājai zaudēja minūti un 50,3 sekundes.

Latvijas biatloniste pēc pirmās šaušanas atradās 47.pozīcijā, pēc otrās atradās septiņas vietas augstāk, tomēr starp 40 labākajām, kas tika pie kopvērtējuma punktiem, viņa netika. No 40.pozīcijas Bendiku šķīra tikai 5,3 sekundes.

Uz sacensību goda pjedestāla kāpa sportistes, kuras šaušanā bija nekļūdīgas. Dālmeierei tikai 3,5 sekundes zaudēja Žistīna Braisā no Francijas, kamēr norvēģiete Marte Olsbū atpalika par 21,3 sekundēm.

Interesanti, ka pēc otrās šaušanas Dālmeiere bija tikai trešā, tobrīd līderei Braisā zaudējot gandrīz desmit sekundes, bet atlikušajā diatancē līdz finišam vāciete spēja izraut uzvaru.

Sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Bendika ieņēma 36.vietu 15 kilometru distancē, kurā pirmo reizi tika pie kopvērtējuma punktiem. Savukārt pēc tam sprintā un iedzīšanā viņa bija attiecīgi 58. un 53.vietā.

Dālmeiere bija kopvērtējuma līdere jau pirms piektdienas sacensībām, tagad savu pārsvaru nostiprinot.

Jau ziņojām, ka Latvijas vīri piektdien notikušajās 10 kilometru sacensībās startēja neveiksmīgi, jo neviens netika pie iespējas startēt iedzīšanā, kurā tika 60.labākie.

Andrejs Rastorgujevs sacensības iesāka lieliski un visus piecus mērķus guļus šaušanā sašāva augstā tempā, pēc pirmās viesošanās ugunslīnijā ieņemot piekto vietu. Tomēr šosezon jau iepriekš Rastorgujevam bijušas lielas problēmas šaušanā stāvus un īpaši spilgtas tās bija šoreiz, aizverot tikai vienu no pieciem mērķiem.

Uzvaru guva pēdējo gadu pasaules labākais biatlonists Martēns Furkads no Francijas, kuram Rastorgujevs finišā piekāpās par divām minūtēm un 26,2 sekundēm, paliekot tikai 70.pozīcijā.

Nieka četras pozīcijas zemāk ar 12 sekundes lēnāku rezultātu bija 46 gadus vecais Ilmārs Bricis, kurš pieļāva divas kļūdas, turklāt arī abas šaušanā stāvus.

Savukārt trešais Latvijas pārstāvis Roberts Slotiņš pirmajā šaušanā kļūdījās reizi, otrajā pievienoja vēl divas kļūdas un summā palika pēdējā, 104.vietā, uzvarētājam zaudējot četras minūtes un 16,2 sekundes.

Kopvērtējuma augšgalā deviņi labākie sportisti šāva nekļūdīgi. Otro vietu guva Furkadam 13,7 sekundes zaudējušais norvēģis Tarjeijs Bē, bet vēl par 1,4 sekundēm atpalika krievs Antons Šipuļins.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc ceturtdienas sacensībām stabils līderis ar 228 punktiem ir Furkads, kuram ar 150 punktiem tagad seko Bē, bet trešais ar 134 punktiem ir sprintā septīto vietu guvušais leģendārais norvēģis Ūle Einārs Bjērndālens.

Tikmēr Rastorgujevs ar 71 punktu atkāpies uz 21.pozīciju.

Šī posma turpinājumā sestdien tiks aizvadītas iedzīšanas sacensības, bet svētdien vīri un dāmas sacentīsies stafetes distancēs.

Pasaules kausa pirmais posms pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzās Zviedrijas pilsētā Estešundā. Neskatoties uz slimību, jauno sezonu sekmīgi iesāka Rastorgujevs, kurš izcīnīja sesto vietu 20 kilometru distancē, bija 18.vietā sprintā un iedzīšanu noslēdza 31.pozīcijā.

Tikmēr pēc četru sezonu pārtraukuma Pasaules kausā pirms nedēļas atgriezās 46 gadus vecais Bricis, kuram sekmīgākais rezultāts bija 63.vieta 20 kilometros.

Tāpat šajā etapā Bendika duetā ar Daumantu Lūsu izcīnīja 12.vietu jauktajā pāru stafetē.

Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms nākamā gada februārī Hohfilcenē, Austrijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi