AKTĪVĀ TŪRISMA KARŠU KOMPLEKTS

Cena
23.99 €
Izdevējs Karšu izdevniecība Jāņa Sēta

Preces apraksts

AKTĪVĀ TŪRISMA KARŠU KOMPLEKTS

Karšu komplektā ietilpst trīs kartesVelomaršruti, Dabas takas un Laivošanas maršruti.

Kartes izmērs 97 x 65 cm

Šīs ir pirmās aktīvā tūrisma kartes Latvijā, kas izdotas uz īpaši izturīga sintētiskās šķiedras materiāla Tyvek®. Tas ir ūdensizturīgs, nebalo saulē un nav saplēšams, tāpēc nodrošinās kartes lietošanas ilgmūžību.

Aktīvā tūrisma karte “Velomaršruti” aicina iepazīt Latviju ar dabai draudzīgāko transporta līdzekli – velosipēdu. Lai izvēlētos sev piemērotāko maršrutu, iepazīstieties ar katru maršrutu raksturojošo informāciju: maršruta garumu, segumu un sākuma punkta koordinātām. Ņemot vērā maršrutu dabas, ainavas un kultūrvēsturiskās vērtības, infrastruktūras kvalitāti un pieejamību, izdevuma autori ir izvēlējušies 12 interesantākos velomaršrutus. Par tiem sniegta plašāka informācija, kas papildināta ar detālu katra maršruta karti. Liela daļa velomaršrutu ved pa koplietošanas ceļiem, tāpēc, dodoties piedzīvojumā ar velosipēdu, esiet uzmanīgi un ievērojiet ceļu satiksmes noteikumus! Pārliecinieties, vai esat labi pamanāms citiem satiksmes dalībniekiem un atcerieties par aizsargķiveri!

Aktīvā tūrisma karte “Dabas takas” aicina apmeklēt dabas takas un skatu torņus visā Latvijā. Lai katrs varētu izvēlēties sev atbilstošāko pārgājiena maršrutu, par kartē attēlotajām takām sniegta katru taku raksturojoša informācija: garums, grūtības pakāpe, segums un sākuma koordinātas (skatu torņiem – tikai koordinātas). Vērtējot dabas un ainaviskās vērtības, infrastruktūru un pieejamību, izdevuma autori ir izvēlējušies 24 īpaši interesantas takas un snieguši plašāku informāciju par katru no tām. Informācija ir papildināta ar detālām apvidus kartēm. Jāņem vērā, ka dabas taku infrastruktūra un skatu torņi pārsvarā ir būvēti no koka, tāpēc pirms došanās ceļā ir vērts painteresēties par objektu stāvokli un pieejamību.

Aktīvā tūrisma karte “Laivošanas maršruti” aicina iepazīt Latvijas upes. Īstā maršruta izvēlei palīdzēs par tiem sniegtā informācija: ieteicamais laivošanas posms, garums un sezona. Vērtējot ainaviskumu un posmu piemērotību aktīvai laivošanai, izdevuma autori ir izvēlējušies 13 maršrutus, par kuriem sniegta plašāka informācija, kas papildināta ar detālu karti. Pirms došanās laivošanas piedzīvojumā aicinām noskaidrot, vai ūdens līmenis upē ir pietiekams un kāda laiva būs vispiemērotākā. Pavasaros un tad, kad upēs ir straujūdens, nepieciešamas labākas iemaņas, tāpēc esiet piesardzīgi! Lietojiet glābšanas vesti (bērniem līdz 12 gadu vecumam tā ir obligāta)! Lai aiz jums upe paliek tīrāka, atkritumus ņemiet līdzi!

 

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Mērogs maršrutu kartēm: 1 : 20 000 - 1 : 100 000
Mērogs: 1 : 500 000
Izmērs: 97.6 x 65.0 cm/ 12.1 x 21.7 cm locīts
Izdošanas gads: 2018
Izdevējs: Karšu izdevniecība Jāņa Sēta

Citi piedāvājumi