ATBRĪVOTĀJS

Cena
11.55 €
Autors Viktors Suvorovs
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 254
Svars (kg) 0.430
Izmērs (cm) 21.7 × 15.7 × 2.5

Preces apraksts

“Atbrīvotājs” ir populārā dokumentālista, skarbā padomju militārisma kritiķa Viktora Suvorova pirmā grāmata, kas tulkota vairāk nekā divdesmit valodās. Pirmizdevumu tā piedzīvoja 1981. gadā (likteņa ironijas pēc, laikā, kad PSRS centās “atbrīvot” Afganistānu) — angļu valodā. Pirmo reizi kāds “atbrīvotājs” uzdrīkstējās rakstīt par savu “atbrīvotāju armiju”, noraujot tai maskēšanās tērpu. Šajos aizraujošajos stāstos līdzās padomju armijas iekšējā absurda tēlojumam būtiska grāmatas daļa rāda Čehoslovākijas “atbrīvošanu” — notikumus Prāgā 1968. gadā — ne no politiķu tribīnēm, bet no notikumos iesaistītu karavīru un virsnieku skatpunkta. 

“Armija – nav nepieciešams pieradīt šo aksiomu – ir spogulis, kurā atainojas valsts. Kāda ir valsts, tāda – armija. Vai arī: kāda ir armija, tāda – valsts. “Atbrīvotāja stāsti” tikai otrām kārtām ir grāmata par armijas dzīvi. Vispirmām kārtām tā ir lielisks padomju dzīves, padomju sistēmas apraksts.”
Mihails Hellers Parīze, 1986. gads

VIKTORS SUVOROVS — īstajā vārdā Vladimirs Rezuns. Dzimis 1947. gadā. Savu militārista karjeru sācis jau vienpadsmit gadu vecumā Suvorova Voroņežas karaskolā. Augstāko militāro izglītību ieguvis Kijevā. Bijis Pievolgas kara apgabala izlūkošanas pārvaldes štāba virsnieks; no 1970. gada — PSKP CK nomenklatūras darbinieks. 1974. gadā beidzis Militārās diplomātijas akadēmiju. Četrus gadus nostrādājis PSRS Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) diplomātiskajā rezidentūrā Ženēvā. 1978. gada 10. jūnijā — apsūdzēts Dzimtenes nodevībā — pametis valsti. Padomju Savienība viņam aizmuguriski piesprieda nāvessodu, kas joprojām nav atcelts.

No krievu valodas tulkojis Jānis Kalve

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Viktors Suvorovs
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2012
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi