BRĀĻI

Cena
12.19 €
Autors Aldis Bukšs
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 304
Svars (kg) 0.500
Izmērs (cm) 15.7 × 21.7 × 3.0

Preces apraksts

Neveiksmīga pokera spēle ekskluzīvā Londonas klubā latvieti Edgaru ievelk notikumu ķēdē, kuri noved viņu Helsinku cietumā. Pa šo laiku Igaunijā bez vēsts pazūd Edgara jaunākais brālis. Aizsākas Edgara pēddziņa gaitas: no Igaunijas uz Ziemeļlatgali, Latvijas—Krievijas pierobežas joslu un Londonu, pamazām izgaismojot sarežģītu starptautisku noziedzības tīklu.

 

“Nabejs nūtykums — detektivs latgalīšu rokstu volūdā! Romāna lasīšanu pabeidzu tikai pusčetros naktī, līdz bija aizšķirta pēdējā lapaspuse. Aizraujošs, dinamisks, aptver šodien aktuālo noziedzības spektru, analizē tās sociālos iemeslus. Brīžiem mīļā Ziemeļlatgale atgādina brāļu Koenu FARGO ainavu — ar negaidītām asins peļķēm uz knapi izkritušā sniega. Un īpaša mīlestība pret Latgali un latgaliešu valodu. Kaut arī detektīvs ir starptautisks, iekļaujot Krievijas un Eiropas kriminālās pasaules vaibstus, svarīgākais vēstījums ir domāts mums pašiem:

— Kas tev traucē braukt prom no šī cauruma? 

— Kā? Te ir manas mājas...”

Viesturs Kairišs

 

“Dārgs, miljonāru iecienīts naktsklubs, nelegālie imigranti un starptautiskā cilvēktirdzniecība. Pa vidam vēl Otrā pasaules kara nacionālie partizāni, viņu mežos apslēptie bunkuri un Stompaku kauja. Ja reiz detektīvs, pats par sevi saprotams, ka nepieciešams arī dažs ar elegantu žestu pasniegts līķis. Kā šos elementus apvienot saistītā tekstā? Aldis Bukšs romānā “Brāļi” ir pratis visus šos daudzos sižeta pavedienus savilkt ciešā mezglā, kuru pēc tam ar vienu vēzienu pārcirst.”

Guntis Berelis

 

Aldis Bukšs (1985) literatūrā debitēja 2015. gadā ar romānu “Parādu piedzinēji”, jau ar pirmo darbu pierādot sevi kā talantīgu vēstītāju, kura rokrakstam raksturīgs spriedzes un intriģējošu notikumu pilns sižets. Romāns “Brāļi” vienlaikus iznāk grāmatās gan latviešu, gan latgaliešu valodā.

Grāmata tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Aldis Bukšs
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2020
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

PNEUMA

17.60 €
Jaunums

JŌNA

13.65 €