DŽ.D.SELINDŽERS. DZĪVE

Cena
12.02 €
Autors Kenets Slavenskis
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 479
Svars (kg) 0.630
Izmērs (cm) 21.7 × 15.7 × 4.1

Preces apraksts

Džeroms Deivids Selindžers, viens no populārākajiem un noslēpumainākajiem amerikāņu rakstniekiem, nepiekāpīgi izvairījās no pielūdzējiem un žurnālistiem, strikti sargājot gan savu privāto, gan radošo pasauli. Tas savukārt veidoja auglīgu augsni dažādām blēņām un sagrozījumiem par viņu — un arī viņa darbiem.    Kenets Slavenskis ir radījis aizgrābjošu stāstu par šo neparasto dzīvi, kas aptvērusi teju visu 20. gadsimtu. Iedvesmojoši un cieņpilni sarakstītā biogrāfija tapusi, autoram ar asredzīga un gudra “detektīva” prasmi savelkot vienkop bagātīgu faktoloģisko materiālu un ieaužot to apbrīnojami dziļā un skrupulozā Selindžera darbu hronoloģiskā analīzē. Tā ir rūpīga, droša savā apņēmībā nepieļaut baumas un ikreiz gatava apstāties pie robežas,  aiz kuras beidzas pierādījumi.  

Šajā grāmatā ieraugāms tas, kas mums ir jāzina par Selindžeru. Slavenskis izseko rakstnieka dzīvei, par kuru radīto priekšstatu ilgstoši aizmiglojušas puspatiesības. Grāmata noiet visu Selindžera ceļu no neatzīta un nesaprasta autora, cauri kara ellei, kas vistiešākā veidā radīja pasaules pielūgto rakstnieku un vajāja viņu visu mūžu, cauri galvu reibinošiem “Uz kraujas rudzu laukā” panākumiem, līdz atkal apstājas pie… nesaprasta. Un šeit ir vietā citēt rakstnieku Džonu Apdaiku viņa recenzijā stāstu krājumam “Frenija un Zūijs”: “…atteikšanās palikt mierā, gatavība pārmēru riskēt savu apsēstību labā ir tā, kas atšķir māksliniekus no izklaidētājiem un dažus māksliniekus mūsu visu labā vērš meklētājos.”

“Labi uzrakstīts, enerģisks un pētnieciski spožs literārs darbs; tā lappusēs veidojas patiess Selindžera portrets.”  Pīters Akroids

“Slavenskis sniedzis no līdzšinējiem labāko priekšstatu par to, kāds īsti bijis Selindžers un kāpēc savu dzīvi viņš dzīvojis tā, kā dzīvojis... Ja vispār ir iespējams iztēloties Selindžeru atzīstam vājību pret kādu no grāmatām par sevi... tad Slavenskis varētu būt šis gadījums.”  žurnāls THE SPECTATOR 

KENETS SLAVENSKIS ir 2004. gadā izveidotās un The New York Times ieteiktās tīmekļa vietnes DeadCaulfields.com radītājs. Pie šīs biogrāfijas autors strādājis astoņus gadus. Dzimis un vienmēr dzīvojis Ņūdžersijā.

No angļu valodas darbu tulkojusi Aija Uzulēna.

Grāmatas māksliniece Katrīna Vasiļevska.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Kenets Slavenskis
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2013
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

Jaunums

MIKROFONS

22.85 €