IZ BALTIKAS

Cena
14.01 €
Autors Miks Koljers
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 392
Svars (kg) 0.650
Izmērs (cm) 21.7 × 15.7 × 3.5

Preces apraksts

1773. gadā divi spoži sava laika britu literāti un tuvi draugi, Džeimss Bosvels un doktors Semjuels Džonsons apceļoja Skotiju un 1775. gadā tapa izcilais, jau par žanra klasiku kļuvušais Džonsona apraksts “Ceļojums uz Skotijas rietumu salām”.

Šis darbs uzreiz guva sensacionālus panākumus, un abi rakstnieki sāka apcerēt, kāds būtu to nākamais ceļamērķis, visbeidzot vienodamies par nodomu doties tūrē pāri Baltikai, kā tolaik to dēvē, — tātad 1778. gads, Baltikas jūra, Libava, Mītava, Rīga, Vendene, Marienburga, Tērbata un arvien tālāk, līdz galamērķī — Pēterpils.

Taču ziemeļu ceļojums nenotika… vai vismaz tā līdz šim ticis uzskatīts. Pēc vairāk nekā diviem gadu simtiem, pateicoties Maikla (jeb Mika) Koljera erudīcijai, talantam un mīlestībai kā uz literatūru, tā uz Baltiku un jo īpaši letiem, Bosvela un Džonsona brauciens beidzot tomēr var notikt, savuties lasītāja priekšā intelektuālai un ne mazums azartiskai izklaidei – itin iedvesmojošs un, kas zina, pilnībā patiesīgs divu 18. gadsimta britu džentlmeņu vēstījums “Iz Baltikas”!

No angļu valodas tulkojusi Aija Uzulēna.

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis.

Vāka noformējumā izmantota Mika Koljera uzņemta Alūksnes Tempļa kalna rotondas fotogrāfija, kā arī dažādu 18. gs. gravīru fragmenti.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Miks Koljers
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2018
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

EDĪTE

11.03 €

INFERNO

15.68 €