JĀŅA STREIČA MAĢISKAIS REĀLISMS

Cena
14.73 €
Autors Daira Āboliņa
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 496
Svars (kg) 1.520
Izmērs (cm) 24.7 × 18.0 × 4.0

Preces apraksts

“Katrs latvietis mīl Streiču, bet, būsim godīgi, zina tikai četras piecas Jāņa Streiča filmas,” konstatēja Daira Āboliņa un ķērās pie darba, lai aizpildītu baltos plankumus kinoskatītāju zināšanās par leģendārā kinorežisora radošo mūžu.  

No filmas Kapteiņa Enriko pulkstenis (1967) līdz filmai Rūdolfa mantojums (2010) — tāda ir amplitūda šajā apjomīgajā grāmatā, kur katras filmas nodaļu veido vairāki atšķirīgi teksti.
Pirmkārt, Dairas Āboliņas profesionālais redzējums par katru no filmām, papildināts ar stāsta dramaturģiskās uzbūves shēmu, sauktu par “filmas kardiogrammu”.
Otrkārt, kinokritiķes sarunas ar Jāni Streiču par katras filmas tapšanas procesu un laikmeta fonu, atraktīvām detaļām un filmas turpmāko dzīvi.
Treškārt, grāmatā ietverta izsmeļoša faktoloģiskā informācija — filmu anotācijas, uzņemšanas grupu darbinieki, skaidrojošas piezīmes par cilvēkiem, faktiem un parādībām, Jāņa Streiča biogrāfija un arī bagātīgs ilustratīvais materiāls, kas ietver daudz pirmpublicējumu (filmu kadri, plakāti, darba momenti un pat paša Jāņa Streiča zīmējumi). 

Grāmatas daudzveidīgās kvalitātes aprūpējusi profesionāla komanda — tekstu redaktore Kristīne Matīsa, ilustratīvā materiāla redaktore Agnese Zeltiņa, zinātniskā redaktore Zane Balčus, grāmatas māksliniece Katrīna Vasiļevska, filmu kardiogrammu dizainu veidojis Toms Harjo. 

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Daira Āboliņa
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2016
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

Jaunums

MIKROFONS

22.85 €