KRAUKLIS. JĀNIS ZIEMEĻNIEKS

Cena
14.04 €
Par sēriju "Es esmu…"

2018. gadā izdevniecība "Dienas Grāmata" sāka darbu pie jauna latviešu literatūras lielprojekta "Es esmu...". Tajā no 2020. līdz 2024. gadam iznāks 26 jauni darbi: 13 romāni un 13 monogrāfijas par latviešu literatūras klasiķiem.

Pirmais jaunās sērijas "Es esmu…" darbs — Andra Zeibota romāns "Krauklis", kas vēsta par vienu no populārākajiem latviešu dzejniekiem 20. gs. 20.—30. gados, "konsekventāko romantiķi" Jāni Ziemeļnieku.

Autors Andris Zeibots
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 624
Svars (kg) 0.940
Izmērs (cm) 15.6 × 21.7

Preces apraksts

Sērija “Es esmu…”

Andra Zeibota romāns Krauklis — par vienu no populārākajiem latviešu dzejniekiem 20. gs. 20.—30. gados, “konsekventāko romantiķi” Jāni Ziemeļnieku.

Romānam Krauklis autora dotais žanra precizējums “Fantāzija vēsturiskā iesaistē” ievirza lasītāju tajā gaisotnē, kas valda ļoti būtiskā Jāņa Ziemeļnieka mūža nogrieznī. Pēc ārstēšanās Šēnfelda nervu klīnikā dzejnieks cenšas apjēgt, kā dzīvot tālāk. Ziemeļnieks ļoti gribētu turēt solījumu nekad vairs nepieskarties opija pudelītei, tomēr skaudrais vīziju un īstenības savijums liek meklēt dēmoniskās Haijalijas apskāvienus.

“Nodzīvojis tikai 32 gadus, cietis no opija atkarības, rakstījis populāru romantisku dzeju, ko kritiķi nav vērtējuši sevišķi augstu. “Tavs laiks ir pagājis, tevi aizmirsīs,” — šie vārdi kā refrēns pavada Andra Zeibota romāna varoni. Kā pastāvīgs Nevermore! no Kraukļa, dēmonu plosītā Edgara Po dzejoļa. Un Krauklis ir viņam klāt kopš dzimšanas, tas ir Jāņa Ziemeļnieka īstais uzvārds. Lielākā viņa mūža uzdotā mīkla ir tā, ka viņu neaizmirst. Andris Zeibots ieved mūs dzejnieka dvēseles dzīlēs, kur var rasties apjauta, kāpēc.”
Vents Zvaigzne

Andris Zeibots (1950) rakstniecībā ir daudzskaldnis. Viņa talants izpaudies dramaturģijā un dzejā, parodijās un dziesmu tekstos, šausmu un fantāzijas stāstos. Psiholoģiskās fantastikas stilā rakstītais romāns Okeāniskais Es 2014. gadā saņēma Dzintara Soduma balvu par novatorismu literatūrā. 

Grāmata tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Andris Zeibots
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2020
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

PNEUMA

17.60 €
Jaunums

JŌNA

13.65 €