ME&MO

Cena
10.55 €
Autors Ēriks Vilsons
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 256
Svars (kg) 0.390
Izmērs (cm) 15.3 × 20.0 × 1.8

Preces apraksts

Romānu izlasīju vienā elpas vilcienā. Tas aizrāva, ierāva, parāva... Radīja manī veselu emociju gūzmu. Apbrīnu, ka tā var uzrakstīt – asprātīgi, jūtīgi, dažviet ciniski, tieši, redzoši, bravūrīgi, klusināti. Un neizpratni, brīžiem pat dusmas par to, kā tiek aprakstīts viss, kas saistās ar teātri. Bet tajā nav nekā sadomāta, pagrābta no zila gaisa, viss tā arī ir… Pagāja laiks, un viss manī skalojās un pakāpeniski nomierinājās. Un pāri palika – romāns par zaudētajām ilūzijām. Par cilvēku, kuram bija jāatrod cits pamats, jāatrod citas vērtības, jāatrod attaisnojums.

Ināra Slucka

 

Ātri un izmanīgi Ēriks Vilsons saviem romāna tēliem ļauj ievilkt mūs savos neikdienišķajos trīs jūnija nedēļu dzīves notikumos. Ar kurzemniecisku ironiju uz mums skatās pats stāstītājs, kamēr priekšplāna varoņi pārtiek no saviem rēgiem, nožēlām un sapņiem. Romāns par laiku, ko tik viegli nepiepildīt, izniekot. Par draugiem, kuri jānotur, bet kurus jāprot arī palaist. Par mīlestību – bijušu, esošu, gaisušu. Par pēdām liedaga smiltīs, ko aizskalo krastā nākoši viļņi. Par krasta cilvēkiem – mums visiem.

Ivars Stoņins

 

Tā neapšaubāmi ir Liepāja un pilsētas teātris pagājušā gadsimta 90. gados un vēlāk. Kad neatkarība ir pavisam jauna un iekšējā brīvība palaikam saskrienas ar ārējo un var arī strandēt. Pat zinātājiem nav vērts meklēt prototipus Ērika Vilsona zīmētajiem raksturiem – tie mainās. Tad atmet ar roku un vairs nemeklē personiskas līdzības. Tas ir kolektīvais varonis ar mūsu pašu vaibstiem noteiktā dzīves nogrieznī.

Edīte Tišheizere

 

Aktieris un dramaturgs Ēriks Vilsons (1956) dzimis Magadanā, dzīvojis Rīgā, Ikšķilē un – visilgāk – Liepājā. Beidzis Konservatorijas aktiermākslas nodaļu un ieguvis maģistra grādu Liepājas Universitātes rakstniecības studijās. Strādājis par aktieri Drāmas un Liepājas teātrī, viesojies arī Dailes un Jaunajā Rīgas teātrī, bijis šuvējs, kurjers, pasākumu vadītājs u. c., bet joprojām veido savas monoizrādes. Rakstījis lugas, dziesmu vārdus, dzejoļus, stāstus. Dramaturgu ģildes un Rakstnieku savienības biedrs.
“Me&Mo” ir Ērika Vilsona pirmais romāns.

 

Grāmatas māksliniece Katrīna Vasiļevska

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu

 

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Ēriks Vilsons
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2020
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

PNEUMA

17.60 €
Jaunums

JŌNA

13.65 €