OKI - OKEĀNA VIDŪ

Cena
3.31 €
Autors Māris Martinsons
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 176
Svars (kg) 0.330
Izmērs (cm) 21.7 × 15.7 × 1.9

Preces apraksts

Oki ir gluži parasts japāņu sievietes vārds — vien ar to neparasto, ka tas nozīmē: okeāna vidū. Roberts Migla jeb Robs, kā viņš ieradis sevi dēvēt, kopš dzīvo okeāna malā, Losandželosā, dienu no dienas vada ierastā rutīnā, it kā darba meklējumos, bet vairāk paša apsēstības vadīts, vācot dažādus sludinājumus. Labie laiki, kad viņš tirgojies ar nekustamajiem īpašumiem, ir vairs tikai bālas, bezemociju atmiņas, bet Robs neko nenožēlo… un neko arī nevēlas — kā vien atrast kārtējo pieticīgo pagaidu ienākumu avotu, kas ļautu atkal netraucēti dzīvot paša izdomātajā, savākto sludinājumu inspirētajā pasaulē. Tomēr daži no šiem sludinājumiem, kā izrādās, slēpj sevī īpašu stāstu…

Par autoru Režisors, scenārists, producents un rakstnieks Māris Martinsons (1960) pēc gandrīz divdesmit Lietuvā pavadītiem gadiem atgriešanos Latvijā atzīmēja ar filmu un grāmatu“Amaya” 2010. gadā. Lietuvas periodā producējis un režisējis vairāk nekā desmit TV seriālu un raidījumu, Māris Martinsons ir arī romānu “42” (2006) un “Nereikalingi žmonės” (2008, “Nevajadzīgie ļaudis”) līdzautors, kā arī autors pasaku grāmatai “Tortas ir cirkas” (2009, “Torte un cirks”) un 2012. gadā iznākušajam romānam “Tyli naktis” (“Klusa nakts”). Pasaule viņu iepazina pēc uzvaras 11. Šanhajas starptautiskajā kinofestivālā, kur par spēlfilmu “Nereikalingi žmonės” (2008, “Nevajadzīgie ļaudis” jeb “Loss”) saņēma Labākā režisora titulu un 2009.gadā arī Latvijas augstāko kino nozares apbalvojumu “Lielais Kristaps”. Romāns “Oki.

Okeāna vidū” tapis izdevniecības “Dienas Grāmata” latviešu literatūras projekta “Prāta piedzīvojums” ietvaros, ko atbalsta  AS “LATVIJAS GĀZE”.

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Māris Martinsons
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2014
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

PNEUMA

17.60 €
Jaunums

JŌNA

13.65 €