Vesels kuņģis

Cena
1.00 € 1.59 €
Akcija08.04.2024 – 29.04.2024
Lappušu skaits 48
Izdevējs Izdevniecība Dienas Žurnāli
Svars (kg) 0.080
Izmērs (cm) 29.0 × 20.0 × 0.3

Preces apraksts

Izdevums “VESELS KUŅĢIS”


GASTRĪTS. Vai iespējams sadzīvot?
Esam paraduši domāt, ka visas sūdzības, kas saistītas ar vēderu, vēsturiski tiek sauktas par gastrītu. Gastroenterologs Juris Pokratnieks skaidro atšķirību starp akūtu un hronisku gastrītu, sniedzot ieteikumus, kā vēderam palīdzēt.

Par KUŅĢA ČŪLU esmu aizmirsis
Mūziķis Aivars Hermanis stāsta, kā no kuņģa čūlas izārstējies ar badošanos. Uzzini, ko par šādu metodi domā mūsu ārsti.

HELIKOBAKTĒRIJA. Kādēļ nav vērts to meklēt asinīs
Saskaitījām piecas metodes, ar kuru palīdzību var noteikt, vai esi helikobaktērijas nēsātājs. Ne visas no tām ir precīzas! Pirms ķeras pie antibiotiku lietošanas helikobaktērijas iznīdēšanai, vērts zināt, vai izmeklējums nemelo.

Septiņas lietas, kas latvietim jāzina par kuņģa VĒZI
Dzīvojam valstī, kas tiek uzskatīta par augstu riska zonu saslimšanai ar kuņģa audzēju. Mūsu eksperti stāsta, kas latvietim darāms, lai par šo slimību nebūtu jāsatraucas. Uzzini arī, kā šodien dzīvo spēkavīrs Māra Šveiduks, kuram pirms pieciem gadiem veica kuņģa vēža operāciju.

Joprojām klepo un klepo? Pie vainas var būt arī ATVIĻŅA SLIMĪBA
Vai zini, kas ir 24 pH metrija un kā notiek šis izmeklējums? Līdz šim pacienti ar atviļņa slimības radīto dedzināšanu pakrūtē sadzīvoja, pateicoties medikamentiem, tagad ir izstrādāta jauna pieeja atviļņa slimības diagnosticēšanā un ārstēšanā, lai nevajadzētu zāles lietot situācijās, kur to darīt nav vērts. 

METEORISMS. Vēders gāzu pilns
Ar pastiprināta gāzu veidošanos vēderā sastopas trešā daļa planētas iedzīvotāju. Ja sūdzības novēro vienu divas reizes nedēļā – jāsāk ar ēdienkartes revīziju un jāizskauž nelāgie paradumi, kas vēderam liek justies kā balonam. Kāpēc gan nepamēģināt FODMAP diētas principu?

VĒDERVĪRUS, atstājies! ABC, ja gribi ātrāk tikt uz strīpas
Turi pa rokai ārstu sastādītu špikeri gadījumiem, ja sanāk kādam vēdervīrusam krist par upuri, un zināsi, ko darīt, lai ātrāk atlabtu.

NERVOZS KUŅĢIS sāp, kad saimnieks stresā
Kuņģis var sāpēt arī stresa pilnas darba dienas dēļ (negaidīts stress) vai pirms gaidāmas publiskas uzstāšanās (paredzams stress) – katrai situācijai ir sava recepte.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Izdevējs: Izdevniecība Dienas Žurnāli

Citi piedāvājumi