VIENS AR KANTU

Cena
5.23 €
Autors Pauls Bankovskis
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 200
Svars (kg) 0.350
Izmērs (cm) 21.7 × 15.7 × 2.3

Preces apraksts

Otto Rolavs filozofu, filozofijas studentu vai vienkārši humanitāro zinātņu entuziastu sabiedrībā galvenokārt bija zināms kā Imanuela Kanta “Tīrā prāta kritikas” tulkojuma autors un izdevējs vēl pirms Otrā pasaules kara. Bibliotēku rokrakstu nodaļās glabājas liels apjoms arī citu viņa darbu, kas rosina noskaidrot, kāds ir bijis šis cilvēks, kas visu mūžu ziedojis vienam lielam uzdevumam — Kanta filozofisko darbu lasīšanai, tulkošanai un izprašanai, un jo vairāk — kāpēc daudzus gadu desmitus šie manuskripti glabājušies bibliotēku plauktos un palikuši neizdoti. 

Savu autobiogrāfiju, kurai par moto likts Vergilija tu ne cede malis (neatkāpies likstu priekšā), Otto Rolavs pabeigt nepaguva. Darba nosaukumā — Kāda dzīve — bija ierakstīta pazemīga nevēlēšanās ar nozīmi apveltīt savu personu, uzmanību veltot vienīgi ceļiem, kas bija aizveduši pie viņa mūža lielā mērķa, un šīs virzības laikā paveiktajam.
Gan šī autobiogrāfija, gan liels klāsts tulkojumu manuskriptu un arhīvu dokumentu ir kļuvuši par pamatu Paula Bankovska sarakstītajai Otto Rolava biogrāfijai, aizraujošam stāstam un arī pētījumam, kas vienlaikus ir latviešu akadēmiskās izglītības un humanitāro zinātņu attīstības vēsture — Rolava dzīves laikā tiek dibināta Latvijas augstskola, tagadējā Latvijas Universitāte, tajā sāk strādāt zinātnieki, kas bieži vien ir pirmie latvieši savā zinātnes jomā. 

Pateicamies Linardam Muciņam par laipno atļauju publicēt grāmatā Otto Rolava darbu un tulkojumu fragmentus, kā arī fotomateriālus no viņa personiskā krājuma.

Jāņa Esīša vāka dizains un attēlu kārtojums.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Pauls Bankovskis
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2012
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

Jaunums

MIKROFONS

22.85 €