Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Diena ceļo padomi: Iespēja nodot personiskās mantas bagāžas glabātavā

Personiskās mantas, kas nav nepieciešamas lidojuma laikā un galamērķī, kas kalpojušas citu mantu nogādāšanai līdz lidostai vai tikušas liegtas ņemšanai līdzi rokas bagāžā, lidosta Rīga piedāvā atstāt bagāžas glabātavā.

Šāda iespēja noder, ja ielidošanas galamērķī krasi atšķiras laikapstākļi un siltās drēbes apgrūtina ceļošanu. Plašajā glabātavā ir vieta visdažādāko izmēru, formas un pielietojuma mantām. Te var arī iegādāties bagāžas koferus.

Nereti aviopasažieri šeit atstāj arī dzīvnieku pārvadāšanai domātus konteinerus, sporta inventāra vai mūzikas instrumentu futrāļus vai iepakojumus. Te tiek nodoti arī aizliegtie priekšmeti, kuru atrašanās pasažiera rokas bagāžā saskaņā ar drošības kontroles noteikumiem netiek pieļauta – piemēram, šķēres, nazīši, dažādi šķidrumi. Te tiek glabāti arī velosipēdi un slēpes. Protams, arī šeit bagāžai tiek piemērota drošības pārbaude. 
Mantas bagāžas glabātavā var nodot uz nenoteiktu laiku, attiecīgi samaksājot pēc noteiktā tarifa. Piemēram, par somu vai čemodānu pirmajā diennaktī jāmaksā 4,50 eiro, katras nākamās astoņas stundas – 1,50 eiro.

Aizliegto priekšmetu nodošana izmaksā 1,50 diennaktī. Apģērbs – pirmajā diennaktī 2,10 eiro, katra nākamā diennakts – 1,50 eiro. Ja negribas mantas glabāt ilgi, aviopasažieris var uzrakstīt pilnvaru cilvēkam, kurš ieradīsies šīm mantām pakaļ – līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments.

 

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi