Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Daces Lapiņas gleznu izstāde

No 18. jūnija līdz 17. jūlijam galerijā Jēkabs skatāma Daces Lapiņas gleznu izstāde, kurā ir izstādītas pēdējos gados gleznotās klusās dabas, kā arī figurālās kompozīcijas.

Dace Lapiņa pazīstama ar saviem kluso dabu gleznojumiem. Viņa glezno ikdienišķas lietas – traukus, sīpolus, ķiplokus, aprikozes, vīnogas, riekstus, ogas, galdautus izmantojot gaišu, atturīgu kolorītu atklājot vienkāršo lietu nozīmību. Attēlojamos priekšmetus autore izvēlas pārdomāti, balstoties uz formas un krāsas estētikas principiem. Daces Lapiņas darbi rada savdabīgu harmonijas un meditācijas noskaņu. Lapiņas darbu tehniskā izstrādātība rosina skatītāju apstāties un kaut mirkli izjust miesiskā un ēteriskā pretmetu.

Dace Lapiņa stāsta: „Esmu konsekventi pievērsusies klusās dabas žanram, kurā, manuprāt, varu vislabāk izteikties, liekot cilvēkam uzmanīgāk ieskatīties it kā apstādināta laika mirklī. Tādā, kurā vienotā harmonijā ir gaisma, telpa, priekšmets. Priekšmeti, kuriem bieži vien vairs nav konkrētas nozīmes. Tie simbolizē domu, kura rada manu gleznu noskaņu. Gleznoju ar pārliecību, ka šodienas steidzīgajā un racionalizētajā pasaulē ir ļoti vajadzīga māksla, kura liek un māca cilvēkiem apstāties un iedziļināties. Vizuālajai mākslai, manuprāt, jāpauž tas, ko nav iespējams izstāstīt vārdos.”

Māksliniece dzimusi 1954. gadā Rīgā. Mācījusies J. Rozentāla Rīgas mākslas skolā (1966 -1973), studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā (1974 -1980). Absolvējusi prof. I. Zariņa monumentālās glezniecības meistardarbnīcu. Latvijas Mākslinieku savienības biedre kopš 1983. gada. Izstādēs piedalās kopš 1979. gada. 2011. gadā izstāde Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā. D. Lapiņas darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Latvijas Mākslinieku Savienības un Tretjakova galerijas kolekcijās, kā arī privātkolekcijās Latvijā, Vācijā, ASV, Izraēlā, Zviedrijā, Dānijā, Krievijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Jēkabs, Jēkaba 26/28

Kad?

18. jūnijs, 2018 – 17. jūlijs, 2018

Pr. -Pk. 11 -18 Se. 11 -15

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja