Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gleznotāja Dzintara Adieņa un rotu mākslinieces Aijas Adienes izstāde Adieņi

Adieņi ir ne tikai izstādes nosaukums, bet arī radošas dzimtas vārds. Izstāde ar tādu pašu nosaukumu reiz jau ir notikusi – pirms 20 gadiem mākslinieku ģimene rīkoja izstādi Adieņi Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā, kurā toreiz piedalījās gleznotājs Dzintars Adienis un viņa vecāki. Tradīcija turpinās, un izstādē Adieņi kopā ar gleznotāju nu piedalās viņa sieva, rotkale Aija Adiene.

Dzintars Adienis ieguvis absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju, bijis Jūrmalas mākslinieku grupas priekšsēdētājs, ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Kopš 2015. gada ir Jūrmalas mākslas skolas pasniedzējs. Piedalās izstādēs un plenēros gan Latvijā, gan ārzemēs kopš 1995. gada, pērn māksliniekam bijušas personālizstādes Liepājas latviešu biedrības namā un Jūrmalas Kultūras centrā. 2004. gadā Adienis ieguvis apbalvojumu Jūrmalas gada mākslinieks. Izstādes darbos dominē autoram tuvā ūdens tēma: gleznotājs atspoguļojis jūru, strautiņus, Venēcijas kanālus dažādās noskaņās un gaismās – bangojošus, mierīgus, plūstošus, mirguļojošus. Autoru saista ūdens milzīgā dažādība, krāsu spēles, caurspīdīgums, atspīdumi un dziļums. Īpaši izstādei tapuši arī vairāki jauni darbi. Paralēli eļļas glezniecībai mākslinieka sirdslieta ir parasts zīmējums, tādēļ izstādē būs apskatāmi arī lielformāta figurāli zīmējumi. 

Aija Adiene ir rotkale trešajā paaudzē un amatu apguvusi jau no bērnības, absolvējusi arī Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skolu. Aija savos darbos meklē tīras, dabas iedvesmotas formas un ritmus, viņu interesē jauni, neparasti un radoši risinājumi rotu mākslā. Autorei šī būs otrā izstāde, taču, lai gan rotas ne vienmēr domātas ikdienas nēsāšanai, cilvēki jau tās ir pamanījuši, iemīlējuši un iegādājas saviem īpašajiem gadījumiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kultūras un atpūtas centrs Imanta, Anniņmuižas bulvāris 29

Kad?

11. janvāris, 2020 – 9. februāris, 2020

Pr.–Sv. 9.00–20.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja