Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izstāde Gaismēna

Izstādē Gaismēna, 25 dažādi mākslinieki piedāvās skatītājiem glezniecības, grafikas un lietišķās mākslas darbus. Gaismēna – dabā tā ir gaismas apspīdēto laukumu un ēnas laukumu maiņa, mākslā – gaišāku un tumšāku krāsu laukumu maiņa, silto un vēso krāsu laukumu kontrasti. Kā izstādes tēma tā reflektē par gaismu kā dzīvības devēju – tā piešķir lietām formu, krāsu, nozīmi, enerģiju. Gaisma – dažādās nozīmēs un īpaši tumšajā gada laikā – ir radošo meklējumu objekts un izstādē piedāvātas dažādas tēmas interpretācijas.

Izstādē satiksies profesionāli mākslinieki, kuri vienlaikus ir arī prasmīgi mākslas pedagogi. Izstādē būs apskatāmi darbi, ko radījuši Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas pedagogi – gleznotājas Baiba Rēdere, Agnija Ģērmane, Helga Jaksone, Ineta Greiža, Harita Strazdiņa, Daira Thegenholma, grafiķes Sandra Konstante un Ieva Rituma, tekstilmāksliniece Anita Gercāne, savukārt ar foto kolāžu izstādē piedalās māksliniece Sandra Osīte. Savus darbus piedāvās arī Jūrmalas Mākslas skolas pedagogi – keramiķes Inese Āboliņa, Ingrīda Sproģe, Dace Ziemele, grafiķes Kristīne Belte, Gundega Muzikante, Elita Vansoviča, gleznotāji Antons Vaivods, Laima Akmentiņa, Māra Ozola, Rūdis Pētersons, Dace Starka, tekstilmākslinieces Lelde Braķe-Klaverī, Māra Mozgire un stikla māksliniece Ieva Strazdiņa.

Izstādē ar īpaši tapušu darbu sēriju piedalīsies arī mākslas pedagoģe un tautas tēlotājas mākslas studijas Umbra ilggadēja dalībniece – māksliniece Inese Pranča. Darbos autore pirmoreiz atkāpjas no ierastās akvareļa glezniecības, piedāvājot abstraktas lielformāta gleznas guašas tehnikā.

Izstādes svinīgajā atklāšanā 7. decembrī plkst. 18.30 piedalīsies darbu autori un ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies Rīgas Kultūras un atpūtas centra Imanta koklētāju ansamblis Raksti, vadītāja Ieva Šablovska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Kultūras un atpūtas centrs Imanta, Anniņmuižas bulvāris 29

Kad?

7. decembris, 2019 – 5. janvāris, 2020

Pr.–Sv. 9.00–20.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja