Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Izstāde Katram savs stāsts

Skatītājiem būs iespēja klātienē aplūkot Tukuma muzeja mākslas krājuma pēdējo piecu gadu jaunieguvumus - gan pirkumus, gan dāvinājumus. Katru no mākslas darbiem papildina Tukuma literātu apvienības veikums - jaunradītas vai no agrākiem sacerējumiem īpaši piemeklētas īsas impresijas.

No 2014. līdz 2019. gadam Tukuma muzeja krājums papildināts ar 37 mākslas darbiem - glezniecības, grafikas un tēlniecības, no kuriem lielākā daļa ir dāvinājumi. Katram darbam ir savs stāsts – mākslinieka-radītāja stāsts, laikmeta stāsts, arī mākslas darba vērotāja stāsts. Krājumā nonākuši gan tādu autoru darbi, kuru vārdi jau iepriekš atrodami inventāra grāmatās un sarakstos, gan arī tiek atklāta jauna lappuse mākslinieku novadnieku daudzveidībā.

Diviem esošajiem Ilzes Strekavinas darbiem mākslas krājumā pievienoti vēl trīs – otra daļa no diptiha Rūpes, kā arī vēstures un mākslas kontekstā nozīmīgā glezna Hellādas peldētāja. Tā bijusi eksponēta Tukuma Mākslas muzejā 1984. gada Mākslas dienā par spīti tam, ka Latvijas Komunistiskās partijas Tukuma rajona komitejas Propagandas un aģitācijas nodaļas darbinieks to lika izņemt no izstādes, kā padomju cilvēkam nesaprotamu.

Bagātīgs ir vācbaltietes Gerdas Kolas dāvinājums - latviešu mākslinieka Viļa Valdmaņa un vācbaltiešu mākslinieku Rūdolfa Feijlera un Zigfrīda Aleksandra Bīlenšteina gleznas. Iespējams, ka viena no tām bijusi izstādīta 1905. gadā pirmajā mākslas izstādē Tukumā. Savukārt vienu no šī gada lielākajām dāvanām Tukuma muzejam pasniegusi tēlniece Arta Dumpe – muzeja mākslas kolekcijā nu iekļuvušas piecas viņas darinātas skulptūras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Tukuma Mākslas muzejs, Harmonijas iela 7

Kad?

14. decembris, 2019 – 23. februāris, 2020

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja