Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kārļa Berga izstāde Re, ko Dievs sadarījis

No 1. marta Latvijas Fotogrāfijas muzeja izstāžu zālēs skatāma fotogrāfa Kārļa Berga izstāde Re, ko Dievs sadarījis. Atklāšana 1. martā 17.00.

Kārļa Berga personālizstāde Re, ko Dievs sadarījis ir fotogrāfiju sērija – konceptuāls vēstījums par to, ka šobrīd cilvēki, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, ir pastāvīgā tiešsaistē un ļoti ātri sasniedzami. Izstādē var apskatīt darbus, kas tapuši laikā no 2016. līdz 2017. gadam. Šī izstāde parāda izmaiņas Latvijas sabiedrībā un pat dabas ainavās, kuras cilvēki paši vairs nemana.

Projekta mērķis ir aicināt cilvēkus paskatīties uz šā brīža pasaules tehnoloģiju attīstības pakāpi un padomāt par sabiedrības nepārtraukto esību online (tiešsaistē). Cilvēki ir vienmēr gatavi komunicēt ar dažādu gadžetu starpniecību, zvanot, sūtot ziņas un e-pastus, parādot savas ikdienas gaitas fotogrāfijās un video, bet tikai retais domā par to, kas priekš tā visa ir nepieciešams, lai cilvēki varētu jebkurā laikā un vietā sazināties viens ar otru. Projekts nav iecerēts kā kritika, bet gan kā iespēja paskatīties, kur sabiedrība šobrīd nonākusi savā attīstībā, un padomāt, kādas varētu būt tālākās attīstības iespējas un veidi.

1844. gadā Samjuels Morze nosūtīja pirmo ziņu, izmantojot telegrāfa līniju no Baltimoras uz Vašingtonu, ar tekstu - Re, Ko Dievs sadarījis. Kopš tā brīža informācija var ceļot ātrāk nekā jebkurš cilvēkam pieejamais transports. Jebkura vieta Latvijā digitāli ir tikpat pieejama kā Londonas centrs vai attāls nostūris Kolorādo štatā, Amerikā. Autors dokumentējis dažādas ar komunikāciju saistītas iekārtas – radio torņus, IT centrus, interneta apmaiņas centrus, datu uzglabāšanas vietas, zemūdens kabeļus, pie kuriem cilvēki ir tā pieraduši, ka ainavā tos pat neievēro. K. Bergs ir fotografējis cilvēkus, kuri runā pa telefonu, ir iegrimuši sarunā. Skatoties uz viņiem, rodas sajūta, ka viņi atrodas divās vietās vienlaicīgi, viņi it kā staigā pa Londonas centru, bet reizē arī gandrīz atrodas pie sava sarunu biedra. Fotogrāfs aicina iztēloties, kā šī telefonsaruna ceļo cauri šīm ainavām, lai nonāktu pie otra sarunu biedra.

Kārlis Bergs (1990) ir latviešu fotogrāfs, kas studējis fotogrāfiju Andreja Granta meistarklasē un ISSP skolā (2011-2013). Viņš ir mācījies vienu gadu Čikāgas Mākslas institūta skolā, vēlāk pārgājis uz Braitonas Universitāti, lai iegūtu bakalaura grādu tēlotājmākslā. Savā darbā viņš cenšas pētīt to, kas padara mūs par cilvēkiem, viņš attēlo neizskaidrojamo saiti, kas mūs visus vieno. Jaunajam fotogrāfam ir iznākušas jau divas fotogrāmatas – Between the Lake and the Sea (2014) un Once a Dream Did Weave a Shade (2017). Abas grāmatas viņš veidojis pats savām rokām, šujot un līmējot tipogrāfijā nodrukātās loksnes. Pirmajā autors dokumentējis zvejnieku ikdienu Bērzciemā pie jūras, bet jaunākajā grāmatā reflektē par cilvēku kaislību pret futbolu. Viņa darbi publicēti arī izdevumā Latvijas fotogrāfija 2017.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Latvijas Fotogrāfijas muzejs, Mārstaļu 8

Kad?

1. marts, 2018 – 1. aprīlis, 2018

Tr., Pk., Se., Sv. 11 -17 Ce. 12 -19

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja