Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Koncerts Mocarts. Vasks. Vivaldi 4 gadalaiki

23. martā, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz pavasarīgu koncertu Mocarts. Vasks. Vivaldi 4 gadalaiki. Koncerta solists (vijole) un atskaņojuma vadītājs Rolands Greiters.

Lincā dzimušais, Zalcburgā un Ņujorkā studējušais Rolands Greiters ir Hamburgas jaunā brīnuma – nesen jaunatklātās Elbas filharmonijas – simfoniskā orķestra ilggadējs koncertmeistars. Viņš ir labās attiecībās ar Pētera Vaska mūziku, ko daudz spēlējis, un jo sevišķi te jāizceļ Vaska skaistais mīlestības stāsts Vox amoris, kas skanēs 23. marta koncertā. Pirms Vaska opusa – viena no Mocarta graciozajām nakts mūzikām. Koncerta vainagojumā – Antonio Vivaldi slavenie Gadalaiki ar putnu dziesmām, pērkona negaisu, medībām, mājīgām kamīna liesmām un Greitera vijoles spožo solo.

Pēteris Vasks par Vox amoris saka: “Tas ir stāsts par pasaules lielāko spēku – mīlestību. Mīlestība bija, ir, un tā nekad nebeigsies. Manuprāt, solovijole un stīgu orķestris ir pats labākais sastāvs mīlestības stāsta izdziedāšanai. Vox amoris sacerēju Ričardam Tonjeti un Austrālijas kamerorķestrim. Viņi pirmatskaņoja šo kompozīciju 2009. gada 14. oktobrī Sidnejā. Ceru, ka Vox amoris uzrunās klausītājus un pasauli darīs mīlestībai (kaut nedaudz) atvērtāku.”

Vijolnieks Rolands Greiters ir Ziemeļvācijas Radio Elbas filharmonijas simfoniskā orķestra koncertmeistars, šobrīd Eiropā, Amerikā un Āzijā pieprasīts solomākslinieks. Greiters saņēmis augstākos apbalvojumus vairākos konkursos, tostarp Henrika Veņavska konkursā Džuljārda skolā un Ņujorkas Artists International Competition; viņš arī saņēmis Zalcburgas Mozarteum Mocarta balvu.

Mākslinieks uzstājies kā solists un orķestra mūziķis ar pasaulslaveniem diriģentiem – Herbertu Blomstedu, Mjunvunu Čunu, Alanu Gilbertu, Mareku Janovski, Mihaelu Gīlenu u. c. Uzstājoties ar šiem meistariem, Greiters koncertējis Ņujorkas Kārnegija zālē, Tokijas Bunka Kaykan, Buenosairesas Kolumba teātrī, Berlīnes filharmonijā, Hamburgas Laeiszhalle u. c.

Karjeras laikā uzstājies radioraidījumos, televīzijas pārraidēs un muzicējis ierakstos. Viņa repertuārs ir daudzveidīgs – no baroka līdz laikmetīgajai mūzikai. Greiters spēlēja pasaules pirmatskaņojumu Ulriha Leijendekera Vijolkoncertam, kas veltīts pašam Greiteram. Viņš bijis solists arī Leonarda Bernsteina, Helmuta Ēdera, Pētera Ruzickas un Pētera Vaska vijolkoncertos.

Līdztekus intensīvai koncertdarbībai vijolnieks pasniedz meistarklases visā pasaulē.

Jaunieši un studenti, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, stundu pirms koncerta var iegādāties neizpirktās biļetes par 5 EUR.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Lielā Ģilde, Amatu 6

Kad?

23. marts, 2018

19.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja