Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas simtgadei veltīta tēlniecības izstāde Ceļš

Rīgas Sv. Pētera baznīcā norisināsies Latvijas simtgadei veltīta tēlniecības izstāde Ceļš, kas atspoguļos Latvijas tēlniecības attīstību no vecmeistariem līdz mūsdienām. Izstāde Ceļš ir visaptveroša tēlniecības ekspozīcija, kurā tiek pārstāvēti vairāk nekā 40 autori no dažādām paaudzēm.

Tēlniecības izstādē Ceļš apskatāmi vēsturiski nozīmīgi darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Latvijas Mākslinieku savienības muzeja kolekcijām, kas joprojām nav publiski apskatāmi citās ekspozīcijās, kā arī pavisam jauni darbi.

Izstādē pārstāvētas tādas radošas personības kā Emīls Melderis, Valdis Albergs, Aleksandra Briede, Lilija Līce, Juris Mauriņš, Laimonis Blumbergs, Igors Vasiļjevs, Valda Malēja, Ilga Zandberga, Aivars Gulbis, Ēvī Upeniece, Kārlis Dane, Zigmunds Bielis, Vija Dzintare, Jānis Strupulis, Ligita Franckeviča, Ojārs Breģis, Vera Veisa, Ģirts Burvis, Agnese Rudzīte-Kirillova un citi.

Ekspozīcijas koncepcija ir - parādīt Latvijas tēlniecības tradīciju attīstības plūdumu, demonstrēt izcilākos simtgades tēlniecības pārstāvjus, viņu dažādo domāšanas veidu, stilu un izteiksmi. Izstādes mērķis ir aktualizēt tēlniecības nozīmi Latvijas tēlotājmākslas kontekstā, kā arī tās daudzveidību. Formas meklējumi, eksperimenti ar virsmas apstrādi un materiālu attiecībām, sižetiski vēstījumi un atklāsmes tēlniecības darbus dara par piesātinātu informācijas nesēju telpiskajā vidē. Sākot ar akadēmiskās tēlniecības pamatlicējiem, līdz pat laikmetīgajai tēlniecībai ekspozīcijas vadmotīvs ceļš gan saturiski, gan scenogrāfiskajā noformējumā pasvītro tēlniecībā vienmēr pastāvošo dzīvīgumu un attīstību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Sv. Pētera baznīca, Reformācijas laukums 1

Kad?

27. jūlijs, 2018 – 26. augusts, 2018

Ot. -Se. 10 -18.00 Sv. 12 -18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja