Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Liepājas zvaigžņu festivāla noslēgumā Nakarjakovs un Šimkus

24. martā koncertzālē Lielais dzintars norisināsies 26. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla izskaņas koncerts Noslēgums. Nakarjakovs. Šimkus ar Liepājas Simfonisko orķestri (LSO), trompešu virtuozu Sergeju Nakarjakovu un harizmātisko pianistu Vestradu Šimku diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā.

Festivāla noslēguma koncertu LSO atklās ar Karla Marijas fon Vēbera uvertīru operai Oberons, kuras muzikālajos motīvos kā raibā kaleidoskopā izskan operas galveno personāžu raksturojumi – elfu valdnieks Oberons un viņa burvju rags, elfi, leģendārā viduslaiku karaļa Kārļa Lielā galma bruņinieku un dāmu maršs un citi.

Turpinājumā Sergejs Nakarjakovs kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri tā galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā izpildīs Jozefa Haidna Pirmo koncertu čellam un orķestrim Domažorā pārlikumā flīgelhornam.

Jau no septiņu gadu vecuma Sergejs koncertē ar simfonisko orķestri, uzstājoties lielākajās Padomju Savienības koncertzālēs. Pēc uzstāšanās Korsholmas festivālā, kad Sergejam bija vien 13 gadu, somu prese viņu nodēvēja par trompetes Paganīni, savukārt sajūsminātie izdevuma Music and Theatre kritiķi jaunajam māksliniekam piešķīra trompetes Karūzo titulu. Šobrīd Nakarjakovs dzīvo Parīzē, bet koncertē teju visos kontinentos, pasniedzot arī meistarklases.

Nakarjakova repertuārs pārsteidz ar savu daudzveidību. Viņš spēlē ne tikai skaņdarbus, kas rakstīti trompetei, bet tikpat daudz uzmanības velta pārlikumiem no vijoles, alta, fagota, obojas, klavierēm, mežraga un čella – tie ir instrumenti ar daudz plašākām tehniskajām iespējām nekā trompete. Bez tam viņš tikpat meistarīgi pārvalda arī flīgelhornu. Lielāko daļu pārlikumu un aranžējumu veidojis viņa tēvs Mihails Nakarjakovs.

Savukārt, koncerta otrajā daļā kopā ar LSO harizmātiskais pašmāju pianists Vestards Šimkus atskaņos divus Džordža Gēršvina skaņdarbus – Rapsodiju blūza stilā un Otro rapsodiju. Gēršvins ir simbols tam, kā 20. gadsimta pirmajās desmitgadēs tuvinājās divas kultūras – eiropeiskā klasiskās mūzikas vide un amerikāniskais džezs.

“Vestarda Šimkus spēle – tas ir brīnišķīgs tonis, nevainojama tehnika un spilgts atskaņojums. Liels talants!” – tā par savu audzēkni saka slavenais amerikāņu pianists Daniels Pollaks, kurš savulaik viesojies arī Liepājā un muzicējis kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri (LSO).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Liepājas koncertzāle Lielais dzintars, Radio 8, Liepāja

Kad?

24. marts, 2018

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja