Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Māra Čačka dialogi, paralēles un dimensijas

Mākslinieks Māris Čačka, dzimis Varakļānos, ir viens no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra veidotājiem. Kolēģi viņu sauc par Art director, jo ir atbildīgs par izstāžu plānošanu, pats iesaistās to veidošanā, ir arī izstāžu kurators.

Ieguvis pedagoģijas doktora grādu, strādājis par lektoru Daugavpils Universitātē. Māris ir arī mākslinieks, kurš kopš 1997.gada ir piedalījies vairāk kā 80 mākslas izstādēs, starp kurām ir 19 personālizstādes Latvijā un ārvalstīs. Piedalījies ir izstādēs Baltkrievijā, Lietuvā, Vācijā, Itālijā, Zviedrijā, Ukrainā un Polijā. Mākslas pedagogu apvienības vadītājs, Latvijas Mākslinieku savienības un Grafikas kameras(Latvijā) biedrs.

2018.gadā viņa veikumu varēja iepazīt līdz šim apjomīgāko darbu personālizstādē Noteiktie un nenoteiktie dialogi Mākslas stacijā Dubulti un 2019.gadā Ventspils ordeņa pilī.

Izstādē DIALOGI.PARALĒLES.DIMENSIJAS. ir apskatāma mākslinieka jaunākā un speciāli šai izstādei veidotā lielformāta darbu sērija, kas papildināta ar darbiem no nesenām/iepriekšējām personālizstādēm, vēl spilgtāk iezīmējot sev raksturīgo unikālo māksliniecisko rokrakstu, kurā, līdzīgi kā teksti, vārdi un burti tiek integrēti krāsu laukumu un grafisko ritmu virknējumā. Mākslinieks strādā jaunradītā autor tehnikā, kurā uz audekla tiek izmantoti glezniecības un grafikas paņēmieni.

Cilvēks un cilvēciskais ir pamattēmas mākslinieciskajam galarezultātam kompozīcijās. Sava veida autora dienasgrāmata, piezīmes par cilvēkiem, kas ir tepat līdzās. Grafiķis un gleznotājs, kas savdabīgi sapludinājis grafikas izteiksmes līdzekļus ar glezniecības paņēmieniem, lai veidotu savus, īpašos lielformāta gleznu dialogus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs, Skolas iela 10a

Kad?

6. februāris, 2020 – 15. marts, 2020

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja