Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mārtiņa Ratnika personālizstāde Visi satelīti reiz sadegs

Izstādi varētu raksturot kā valdzinošās transformācijas un sabrukuma enerģijas studijas, kas ir ilgākā laika posmā veidotu attēlu un video samplu digitālu dokumentu arhīvs. Tā sastāvā ir fotogrāfiju sekvences, skenēti attēli, filmēti video ieraksti, ģenerētu un transformētu video signālu ieraksti.

Arhīvs tika veidots bez iepriekš paredzēma rezultāta un nolūka. Dokumentēti ir šķietami nejauši motīvi – dabas ainavas un parādības; lidojoši naktstauriņi un satelīti nakts debesīs; miruši kukaiņi un mikropasaules ainas; attēla modulācijas un video signāla traucējumi.

Visus šos motīvus vieno neiespējamība tos notvert un dokumentēt atkārtoti. Rezultāts ir video kompozīcija, kas aizved ceļojumā starp nemitīgi mainīgajām redzamās un neredzamās enerģijas formām, ko spējam uztvert. Viss, ko mēs redzam, ir jau mainījies un visi satelīti sadegs, vēl ilgi pirms laiks apstāsies.

Mārtiņš Ratniks strādā audio vizuālas performances, instalācijas un video mākslas jomās. Studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Viņš ir elektroniskās mākslas un mediju centra E-LAB un jauno mediju kultūras centra RIXC biedrs. Kopš 1998. gada – mākslinieku grupas F5 (Famous Five) dalībnieks. F5 sastāvā piedalījies vairākās starptautiski nozīmīgās izstādēs, tostarp pārstāvējis Latviju 25. Sanpaulu biennālē (2002), 51. Venēcijas biennālē (2005). Jau vairāk kā desmit gadus sadarbojas ar ekspermentālu skaņu mākslinieku apvienību Clausthome, veidojot audivizuālas performances. Šobrīd Mārtiņš Ratniks ir mediju mākslas un grafikas dizaina pasniedzējs Latvijas Mākslas akadēmijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Alma, Tērbatas iela 64

Kad?

30. augusts, 2019 – 11. oktobris, 2019

O.–Pk. 12.00–18.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja