Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Oļģerta Kraukļa akvareļi

22. februārī plkst. 18.00 Aspazijas mājā tiks atklāta Oļģerta Kraukļa (dz. 1931.g.) akvareļu izstāde Piekrastes romantika. Arhitekts un gleznotājs savos darbos iemūžinājis jūras piekrastes raksturīgo ainavu ar zvejas būdām, zvejnieku laivām laikā no 1949. gada līdz 60.to gadu vidum, kad piekrastes ciemos vēl bija dzīvs tradicionālais zvejniecības amats.

“Izstādes nolūks ir atsaukt atmiņā šo vietu nesenās pagātnes raksturu un šodien jau aizmirstībai nolemto īpašo noskaņu, ļaut skatītājiem iejusties dabas norisēm tik bagātajā piekrastes zvejnieku izzudušās dzīves un darbības vidē un, atļaušos teiks, aizgājušajā romantikā. Gribētos cerēt, ka piekrastes zvejniecība kādreiz atdzims un atjaunos Jūrmalai to vienreizējo auru, kura piemīt daudzām piekrastes vietām Eiropā – Frīzu salām, Helgolandei, Rīgena salai vai Bretaņas piekrastei”, tā par savu izstādi saka Oļģerts Krauklis.

Oļģerts Krauklis ar Jūrmalu bijis saistīts vairākos savas dzīves posmos, gan kā bērns 30.tajos gados kopā ar vecākiem vasarās dzīvodams Žubītes ielā Mellužos, gan savas jaunības gadu vasaras pavadīdams turpat netālu spilgtās baleta mākslinieces Aijas Baumanes vecākiem piederošajā īpašumā Grāvju ielā. Šajā laikā arī tapusi lielākā daļa akvareļu ar piekrastes noskaņām. Būdams jau ievērojams arhitekts, Oļģerts Krauklis projektējis arī vairākus namus Jūrmalā, zināmākais no tiem ir nams Dubultos Ceriņu ielas un Dubultu prospekta stūrī, bet par savu labāko darbu viņš uzskata, diemžēl, nerealizēto Jaunķemeru sanatorijas projektu. Droši vien zināmākais arhitekta darbs ir nu jau pēc pamatīgas renovācija joprojām veiksmīgi funkcionējošais Ogres kultūras centra apjomīgais komplekss, kas tika celts 15 gadus un atklāts 1988. gadā.

Izstādē bez akvareļiem vēl būs redzams ap 1965. gadu tapušais Oļģerta Kraukļa portrets bronzā, kura autore ir tēlniece jūrmalniece Elita Pureniņa (dz. 1924. g.).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Aspazijas māja, Z. Meierovica prosp. 18/20, Dubulti, Jūrmala

Kad?

22. februāris, 2018 – 29. marts, 2018

Ot. – Se. 10 –17

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja