Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Tiešsaistes muzejpedagoģiskās nodarbības skolēniem

Liepājas muzejs piedāvā divas jaunas tiešsaistes muzejpedagoģiskās nodarbības skolēniem - Mans ģimenes muzejs un Piparkūka - Ziemassvētku gardums ar tradīcijām, turpinot pielāgoties kultūras un ārpus stundu nodarbību piedāvājuma adaptēšanai tiešsaistes formātā.

Pirmajā no tām - Mans ģimenes muzejs skolēni aicināti izzināt muzeju darbības pamatprincipus, iepazīt tā aizkulises, priekšmetu kolekcijas un muzeja darbinieku ikdienu. Ikvienam priekšmetam, kas stāsta par kādu notikumu, cilvēku, kas to ir lietojis, ir muzejiska vērtība. Nodarbības laikā skolēniem būs iespēja šos priekšmetus ar stāstu saskatīt arī savā ģimenē un skolā.

Muzejpedagoģiskās nodarbības Mans ģimenes muzejs laikā skolēni tiks iepazīstināti ar Liepājas muzeju un tajā esošajiem krājumiem, muzeja specifiku, tiks apzināti muzeju veidi, to darbības pamatprincipi. Nodarbības mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par muzeja darbu, funkcijām un muzeja krājumu izmantošanu pētniecībai, kā arī atspoguļot to cik svarīgi ir saglabāt un lietderīgi izmantot savas tautas kultūras mantojumu.

Caur nodarbības norisi skolēni tiks aicināti apzināties arī savas ģimenes relikviju un personīgo lietu vērtību. Skolēni noskaidros, kurā brīdī viņu īpašumā esošs priekšmets var kļūt par muzeja krājumam interesējošu objektu.

Nodarbība piemērota 1.- 9. klašu skolēniem, taču saturiski pielāgotais variants būs aktuāls arī pašiem mazākajiem bērniem, ar mērķi palīdzēt viņiem izprast muzeju darbības un veidu pamatprincipus.

Savukārt muzejpedagoģijas nodarbība Piparkūka - Ziemassvētku gardums ar tradīcijām iepazīstinās skolēnus ar Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām, kā arī veicinās skolēnu prasmes runāt par savas ģimenes ieražām svētku gaidīšanas laikā. Šī nodarbība īpaši labi iekļaujas svētku noskaņas veidošanai mācību semestra noslēguma posmā

Nodarbības laikā skolēniem būs iespējams uzzināt piparkūku rašanās vēsturi, ar to cepšanu saistītās tradīcijas, ceļojot laikā un veidojot izpratni par kādu konkrētu vietu, valsti, kultūru vai gadsimtu. Pievēršoties tradicionālajai kultūrai, tostarp kulinārajam mantojumam, kopā ar skolēniem izzināsim piparkūku rašanās vietas, runāsim par piparkūku mīklas receptūru senos laikos un mūsdienās. Meklēsim atšķirības izejvielās, cepšanas un dekorēšanas tradīcijās. Nodarbība īpaši piemērota 1.-7. klašu skolēniem.

Tiešsaistes nodarbība Mans ģimenes muzejs ir iekļauta programmas Latvijas skolas soma programmā. Arī otra nodarbība Piparkūka - Ziemassvētku gardums ar tradīcijām tur drīzumā būs atrodama.

Pieteikšanās nodarbībām, zvanot pa tālruni +371 29605223, +371 63422604
vai rakstot elektroniski: [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Tiešsaiste

Kad?

30. novembris, 2021 – 31. decembris, 2022

Nodarbība par muzeju saglabāsies piedāvājumā visu laiku, bet nodarbību par piparkūkām piedāvāsim līdz 6. janvārim

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja