Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivāls Rīga Jūrmala sadarbosies ar Otro Rīgas Starptautisko laikmetīgās mākslas biennāli

Mūzikas festivāls Rīga Jūrmala pieteicis 2020. gada sezonu gan ar bagātīgu māksliniecisko programmu, gan ar jaunizveidoto Rīga Jūrmala akadēmiju, piedāvājot vasaras meistarklases Baltijas un starptautiskiem jaunajiem talantiem. Šogad festivāls sāk sadarbību ar Otro Rīgas Starptautisko laikmetīgās mākslas biennāli (RIBOCA2) viss reizē zied, kas norisināsies no 16. maija līdz 11. oktobrim, informēja festivāla Rīga Jūrmala pārstāve Signe Lonerte.

"Viens no festivāla ilgtermiņa mērķiem ir veicināt Latvijas atpazīstamību klasiskās mūzikas un kultūras cienītāju vidū visā pasaulē. Tas ir ļoti ambiciozs mērķis, kura sasniegšanai nepieciešams gan neatlaidīgs darbs pie festivāla mākslinieciskās kvalitātes un apmeklētāju pieredzes, gan veiksmīga sadarbība ar citām mūzikas un kultūras institūcijām, tostarp starpdisciplinārās jomās. Tā kā mums ir līdzīgas ambīcijas un vērtības, priecājamies uzsākt jaunu un aizraujošu sadarbību ar Otro Rīgas Starptautisko laikmetīgās mākslas biennāli un izcilo mākslinieku Tomasu Saraseno," saka Zane Čulkstēna, festivāla izpilddirektore.

Tomass Saraseno (Tomás Saraceno) (Argentīna un Itālija, dz. 1973) demonstrēs savu Aerocene projektu, lidojošu skulptūru, kuru no Berlīnes uz Rīgu atnesīs vien gaiss, saule un vēja spēks. Kā mākslinieks uzsver: "Uz katru biennāli, izstādi, mākslas mesi, kurā piedalos, man jāsūta mākslas darbs, kas cilvēka radītajām ogļskābās gāzes emisijām atmosfērā, būtiski ietekmē planētas veselību un būtnes, kuras tā uztur, mūs ieskaitot. Bet kā būtu, ja skulptūra sevi uz Rīgu atvestu pati?"

Otrs Saraseno darbs, kas top ciešā sadarbībā ar simfonisko orķestru festivālu Rīga Jūrmala, ir Jamming Session – džema sesija starp pasaules izcilākajiem klasiskās mūzikas pārstāvjiem un zirnekli, pārvēršot koncertu vibrējošā laboratorijā. Ar savām skaņu ierīcēm, pārvēršot zirnekļu tīklus mūzikas instrumentos un pastiprinot zirnekļu un viņu tīklu vibrācijas, Saraseno izveidos muzikālu sadarbību starp zirnekļiem un dažādiem festivāla uzaicinātiem mūziķiem.

 


Seko līdzi aktuālajam arī notikumam veltītajā Diena.lv sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja