Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ķekava aicina uz starptautisku festivālu Via Ķekava 2011

No 8. līdz 10. septembrim Ķekavas novada pilsētās norisināsies starptautisks festivāls Via Ķekava 2011. Trīs dienu festivāla programmā iekļauta uzņēmēju konference, nevalstisko organizāciju forums un plaša brīvdienu izklaides programma ģimenēm ar iecienītu Latvijas un ārvalstu mākslinieku piedalīšanos.

Festivālu rīko Ķekavas novada dome un Ķekavas novada kultūras aģentūra sadarbībā ar Ķekavas novada sadraudzības pilsētām Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Baltkrievijā, Krievijā, Vācijā un Turcijā, portālam Diena.lv pastāstīja pasākuma rīkotāji.

„Šie nebūs tik ierastie pilsētas vai novada svētki. Esam lepni, ka Latvijas pilsētu svētku vasaru šogad noslēdz Ķekavas novads ar plašu trīs dienu programmu, kas ir bagāta ne tikai ar izklaides pasākumiem visiem iedzīvotājiem, bet arī būs noderīga novada uzņēmējiem un organizācijām. Turklāt īpašs šis pasākums būs arī tādēļ, ka pirmo reizi pilsētu svētki ir starptautiski - esam iesaistījuši festivāla rīkošanā Ķekavas novada sadraudzības pilsētas no septiņām dažādām valstīm,” stāsta Ķekavas novada kultūras aģentūras direktors Artūrs Ancāns.

Piektdien, 9.septembrī ziņu aģentūra LETA un SEB banka aicina uz starptautisku uzņēmēju konferenci Vadītāja izaicinājums - Eksportspējīgs uzņēmums. Konferencē pieredzē dalīsies zināmu Latvijas uzņēmumu - eksportētāju īpašnieki un vadītāji.

Savukārt biedrība Latvijas Pilsoniskā alianse piedāvā pasākumu Rīgas plānošanas reģiona nevalstiskajām organizācijām - samitu NVO Via Ķekava, sniedzot noderīgu informāciju un zināšanas par nevalstisko organizāciju darbībā būtiskām jomām.

Festivāla kulminācijas diena būs sestdien, 10. septembrī. Visas dienas garumā Ķekavas centrā un novadā notiks dažādi pasākumi - amatnieku tirdziņš, galda spēļu maratons, seno mūzikas instrumentu paraugdemonstrējumi, sakrālās mūzikas koncerts, radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem.

Iepazīt sadraudzības valstu kultūru, tradīcijas, vēsturi, tūrisma iespējas un tautas tērpus varēs septiņu festivāla dalībvalstu Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Vācijas un Turcijas pārstāvniecību informatīvajās teltīs Ķekavas centrā. Savukārt īpašajā degustāciju ielā varēs izgaršot šo valstu nacionālos ēdienus, kā arī Latvijas uzņēmumu piedāvātos produktus.

Dažādu tautu mūziku un tradīcijas varēs iepazīt arī Pirmajā starptautiskajā Katlakalna folkloras festivālā un sadraudzības valstu koncertā Vienotā rakstā - krāsu, nošu, deju, domu un sirdspukstu rakstā, kurā piedalīsies tautas deju kolektīvi un mūziķu apvienības no visām festivāla dalībvalstīm.

Festivāls noslēgsies ar rokkoncertu Bliez no bedres pie tirdzniecības centra Liiba un zaļumballi ar grupas Dzelzs Vilks piedalīšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja