Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Valsts finansējuma palielināšanai partijām būtu vajadzīgi daži miljoni eiro

Naudu grib ne tikai par vēlētāju balsīm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Ja partijas nav atkarīgas no vēlētājiem, par ko skaidri liecina to darbība pēc vēlēšanām... un ja partijas nav atkarīgas no biznesa, kas ir galvenais valsts pamats... tad rodas jautājums-NO KĀ GAN ŠĪS MŪSU "PARTIJAS " IR ATKARĪGAS? Vai tas ir labi, ja pār tautu valda kāda grupiņa, kura reāli nav atbildīga nevienam?
Smējējs
S
Vārds partija cēlies no latīņu vārda pars, kas nozīmē "daļa, līdzdalība". Politiska partija - tā ir politiska organizācija, kurai ir sava sabiedrības uzbūves un funkcionēšanas koncepcija (ideoloģija) un kura pauž kādu sabiedrības aprindu (sociālas grupas) intereses sabiedrības pārvaldīšanā, kā arī organizē šo interešu īstenošanu. Politiska partija saviem biedriem rada iespēju regulāri un organizēti piedalīties politikā (sabiedrības pārvaldīšanā vai tās ietekmēšanā). Skat. ”Demokrātijas pamati. Grāmata vispārizglītojošām skolām", Latvijas Universitātes Politikas zinātnes katedra, Izd."Zinātne", Rīga,1993.g. Grāmata tapusi ar Norvēģijas Ārlietu ministrijas atbalstu. Bet vai "Dienas" komentētāji skolā gājuši un tādas grāmatas lasījuši? Tāpēc tik populāra ir "Ulmaņlaiku", "Staļinnlaiku" vai "Puķinlaiku" noraidošā attieksme pret partijām. Daudz gribētāju sagaidīt labos un vienkāršos "Vadoņlaikus" - sak, "dižais Vadon' un Saimniek, nāc un glāb mūs, mums prāti par vājiem domāt!"
Smējējs => VVZ
S
Jūs spriežat par lietām, par kurām Jums nav praktiskas pieredzes. Rezultātā Jūs publiski paužat maldinošu vērtējumu. Jūs nicīgi izturaties pret Eiropas valstu praksē pārbaudītu teoriju - partijām IR IDEOLOĢIJAS! Vārds "ideoloģija" nav komunistu izgudrojums. Nevar būt partija "Daugavas bērzi", partija "Latvijas kalve" vai partija "Mēs savam Stārķciemam", jo tām visām NAV ideoloģijas, kura spētu iesaistīt kopīgā darbā lielu biedru skaitu un kalpotu par orientieri valdības darbībā. Līdzīgā veidā nevar NEKO POZITĪVU radīt kustības "Dzeltenās vestes", "Zilās bikses" vai ""Brūnie krekli" - kustības PAUŽ EMOCIJAS (naidu, sašutumu, neapmierinātību, lepnumu, pārākumu, sajūsmu utml.). Kustībām nav spējas vadīt valsti un piedāvāt sabiedrībai DEMOKRĀTISKI PĀRVĒLAMUS līderus. Kustības paceļ uz rokām Vadoņus, kurus nomainīt nevar. Latvijā ir SĪKpartijas, kā bezideoloģiskas MIKROkustības - radu, draugu, paziņu, radu paziņu un draugu radu grupējumi. Tās NAV partijas!
  • 2
  • 1
VVZ
V
Tā ir teorija, kas mūsu gadījumā nedarbojas. Mūsu gadījumā ir sekojoši- partijas ir nelielas (cik liela ir lielākā partija- 2 tūkstoši? Cik tas ir no kopējā pilsoņu skaita?), noslēgtas (Lai ielīstu partijā, vajag vismaz divu tās locekļu rekomendācijas) un savtīgas (partijas realizē sev un saviem sponsoriem vajadzīgus lēmumus) interešu grupas. Tāda ir īstenība. Tā teorija nedarbojas.
  • 7
  • 0
VVZ
V
Partijas ir dziļi iecirtušas zobus tautas rīklē, un cenšas to darīt arvien pamatīgāk. Vienīgais risinājums ir partiju darbības aizliegšana un kriminalizēšana. Lai cilvēki Saeimas vēlēšanās balso par Jāni, Ivanu vai Haimu, bet ne par kaut kādiem bandītiskiem grupējumiem. Jā, partijas nav demokrātijas realizēšanas instruments, bet nelielas un noslēgtas bandas savu savtīgo interešu realizācijai. Ja grib pie siles, lai maksā biedru naudas!
aina
a
Partiju finansēšanā vajadzētu iesaistīt individuāli, katru nodokļu maksātāju. Tas ir katrs nodokļu maksātājs izvēlas kurai partijai atdod savus procentiņus no samaksātajiem nodokļiem. Tas varētu būt maksājums 1 reizi ceturksnī vai gadā. Tad pie varas esošās partijas daudz atbildīgāk izturētos pret savu vēlētāju.
????????????
?
Vai vēl kaut ko pretīgāku nevarēja izdomāt?
  • 1
  • 0
Zini ko
Z
Cik liela ir tava alga? Varbūt tu vartu no šiem pieprasīt vienreiz ceturksnī kapeiciņu pie tavas algas vai pensijas. Es nekad nevienai partijai nemaksāšu pussantīmu,pitiek ar to,ka tie ,,ievēlētie" barojās rukšķēdami.
  • 1
  • 0
Ass
A
Redz ka ,vel viena laba iespēja ka tikt pie valsts naudas ta isti neko nedarot valsts laba!Kurs ir sponsors "providus",no kurienes si organizācija saņem finanses?Bagataja latvija partijām ir vairāk izredžu saņemt finanses neka pensionāriem,bērniem,mediķiem,skolotājiem utt.
Otomārs
O
Fiktīvie partijas biedri - plauksmes nesēji partijām!
Kapadokijas Onufrijs
K
Ja neiesim uz vēlēšanām, tad no vēlētāju balsīm ienākums 0, tāpēc vajag izdomāt kaut ko līdzīgu un stabilu, gluži kā maksājumu par pieslēgumu vai infrastruktūras izmantošanu. Tad jau līdzīgi demogrāfijas problēmu risinājumā varēja arī pārdomāt par vīrieša locekļa nodokli...
...
.
Kādi valsts finansējumi, tur kāds vēl cer, ka Zadņicas partija, saņemot naudu no Latvijas valsts, pārstās darboties Krievijas interesēs???
hmmm
h
Partija ir aktīvu domubiedru grupa. Ja partijas biedri jebkāda iemesla dēļ nevar vai negrib samesties savu uzskatu popularizēšanai, tad nav pareizi uzkraut fianansiālo slogu pārējai sabiedrībai. Piemēram, kāpēc man būtu jāfinansē Ždanokas pilvērtīgi funkcionējošā parija? Atgādināšu, ka viņu aktivitātes ir demonstrācijas pret valsts valodu, bet aktivitāte reģionos nozīmē, ka Daugavpilī tiks musināts iet 9.maija gājienā. Atgādināšu, ka sabiedrībai ir tiesības sodīt tai nevēlamos poliķus 1) izgāžot tos vēlēšanās, 2) nefinasējot netīkamos uzskatus. Latvijas sabiedrība pati ir spējīga samesties tai vēlamu darboņu atbalstam. Piemēram, kad Repše dibināja jauno laiku, sabiedrība saziedoja ievērojamas summas. Repše pats vainīgs, ka nočakarēja un neattaisnoja augsto uzticību. Partiju problēma nav naudas trūkums. Partiju problēma ir godīgu politiķu deficīts, kuriem nebūt žēl saziedot.
azalea
a
Sponsorus meklēs tik un tā. Smalka padarīšana ir tā politika un tehnoloģijas strādā nu ne jau baltās dienas gaismas pusē. Kā krievu basņā valsti jau atmodas sākumā sāka vadīt "ļebeg, rak, da ščuka" un te nu ir rezultāts - pataisīs pat melnu par baltu, ka tik naudiņa maciņā tiek.
hmmm
h
Tieši tā. Par valsts naudu realizēs pamatdarbību, bet sponsoru naudu nosmels kā peļņu. Ir jāsaprot - cilvēki kuri politikā nodarbojas ar shēmošanu, partiju finansēšanas modeli uzskatīs tikai un vienīgi par vēl vienu patīkamu veidu kā noslaukt piķi. Tā teikt, dibinam partiju zēni un pirmais līmenis shēmošanā jau nodrošināts.
  • 5
  • 1
Krējums Saldais
K
Čiriks par katru čļenu mēnesī? Tad jau 200 mirušas dvēseles dod ienākumu 2000 mēnesī. Excelenti. OIKs stāv malā un nervozi smēķē...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas