Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vērtēs rosinājumu noteikt, ka LELB ir vienīgā līdz 1940.gadam pastāvējušās luteriskās baznīcas tiesību pārmantotāja

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
voldis.prancans
v
Tas 700 000 skaitlis ir no pirksta izzīsts. Tāpat, kā katoļu 500 000. Pieskaitīsim vēl pārējo 10-12 konfesiju dalībniekus - sanāks divreiz vairāk, kā Latvijā iedzīvotāju. Ja paraugās no sociālo aptauju puses, tad reāli baznīcas svētkus svin ap 17%
voldis.prancans
v
Ja baznīca atzīst tiesisko pēctecību kopš 16.gs., tad tai vajadzētu atbildēt par krustnešu laupīšanām un genocīdu. Būdama varas nesēja viduslaikos, tā ir ieguvusi zemju īpašumus kā laupījumu. Arī baznīcas celtas klaušu (piespiedu darba) ceļā, nevis privātos ziedojumos. Tapat mācītāji tikuši uzturēti no valsts kases. Respektīvi, LELB īstenībā nav īpašuma tiesību ne uz ko.
Gaisu jauc Freži Meņģeļi.
G
Paši spruksti būdami.
Fredis Meņģelis
F
Grozījumus atbalstu. Ārzemju sprukstiņi lai nejauc gaisu!
Pravietisnejaukais
P
Kristiešiem pēc būtības nekādi īpašumi nav vajadzīgi, jo viņu katrā draudzē ir tik, cik saietu vienā lifta kabīnē. Kā rāda pieredze - īpašumi kristiešiem ir pat ļoti kaitīgi, jo feodālisma laikos celtās milzīgās dievnamu ēkas nespēj bez diedelēšanas uzturēt. Par milzu nesaskaņām īpašumu dēļ pat nerunāsim... .
Latvietis tas pats, kas krievietis.
L
Nevajag citu tautu ķengāt, ja paša nav labāka, Un nevajag būt naivam un domāt, ka sātans cilvēkus tikai Latvijā pieviļ, un ka sātans cilvēces rītausmā bija savādāks kā šodien vai rīt, un celt gaisa pilis, cerot, ka nelietis reiz par krietnu kļūs, un mauka par svēto.Jā, pārmaiņa notikt var, bet ne bez Dieva ziņas, un Merķelis vakar, šodien un rīt arī TAS PATS.
latvietis...
l
Latvietis latvietim saldēdiens - bija, ir un būs! Ticīgs vai neticīgs, partejisks vai bezpartejisks - katram savs krekls tuvāks. ... kā Garlība Merķeļa aprakstos. Bet kur tas laiks, kad viņš tos rakstīja!!! Lai mainītos cilvēka domāšan, vajadzīgs laiks un griba ... Vai arī cilvēks turpina vārīties savā sulā, sava paštaisnībā un varaskarē...
Saucēja balss.
S
Par komēdiju: Lelba līdz 40-am gadam; Lelba - komunistiskā; Lelba - 30 gadus atkal ''brīvā''' varētu pavīpsnāt, ja nesatrauktu jautājums - kas aiz visa tā slēpjas? Vai terors vai diktatūra, nezinām, toties zinām, ka Jāņa Vanaga smadzenēs allaž kādas sātaniskas idejas perinās. Un tagad, kad daudzi no šī 9-ā loka grib ārā tikt, un grib sevi atkal Kristus nevainībā un skaidrībā svaidīt, var droši teikt - cīņa būs uz dzīvību un nāvi. Ne par velti Vanags, sava plāna realizācijai, ir sapulcinājis visīstenākos pekles kalpus.
Kailis Plikais
K
Ir vērts atcerēties, ka Lutera baznīca nav atteikusies no katoļu sarakstītās un izdomātās teoloģijas. Ir vērts atcerēties, ka Lutera baznīcai Latvijā bija maz sekotāji līdz te ienāca Cepurnieku-Hernhūtes draudzes locekļi no Morāvijas, un viņos pamodināja vēlmi šeit dibināt Latviju-Dievzemīti. Ir vērts atcerēties,ka Lutera baznīca, vācu pārvaldības mudināta un carienes Elizabetes I atbalstīta, Cepurniekus-Hernhūtiešus represēja. Ir vērts atcerēties, kad Vilis Lācis 1948 g Cepurniekus likvidēja, Lutera baznīca klusēja. Cepurnieku namu Rīgā uz Kaleju ielas Lutera baznīca pārdeva, cepurnieku pēcnācējiem padomu neprasot. Lutera baznīca ar saviem 'mācītājiem' šodienas cepurniekiem diktē ko domāt, lai gan cepurnieki nekad tādus 'mācītājus' kā starpniekus starp sevi un Dievu nav pieņēmuši. Nesen viens no šiem luterāņu mācītājiem, Valmierā uzstājās kā Hernhūtes draudzes vēsturnieks. Tā tad, Vanaga diktātam padevīgie joprojām uzstājās ka diktāta tiesiskie skaidrotāji. sludinātāji, un turpinātāji
Jā , bet kā lai to zina
J
Brigmanis vai Parādnieks, kas akli darbojas tiešā LELB ietekmē, bet PSRS laikos baznīcai uzspļāva?
  • 5
  • 0
NEKO NESAPROTU
N
BRIGMANIS, BALODIS, KLEINBERGA, PARĀDNIEKS etc. KĀDREIZ BEZMAZ VAJĀJA TICĪGOS UN LAMĀJA BAZNĪCU, UN NU IZRĀDĪJUŠIES AR BAZNĪCU DZIED VIENĀ OPERĀ, UN VALSTS VARU CENŠAS CAUR BAZNĪCU REALIZĒT. KO PAR TO SAKA BĪBELE?
Lasi tu arī!
L
Tad ARĪ uzzināsi. Citādi būs kā tavas maukas Stamķevics un Pūjāts, kas Bībeli nelasa nemaz.
  • 0
  • 0
Pravietisnejaukais
P
Ko par to saka Bībele? Lasi un Tu uzzināsi!
  • 1
  • 0
Gustavs Turss
G
Ja arī kāds no šī bara ir Dieva patiesais bērns, tad tikai Hosams Abu Meri. Ko gan neteiksi, Nellija Kleinberga! Kas gan šo šausmīgo maitu liju nepazīst, un kā gan Dieva zeme spēj šo izdzimteni panest? Nekad nekur nav LIELĀKA bezdieve redzēta un manīta, un nu uz baznīcu saposusies!!! Kā te lai nesaka - zeme atveries???
Kad redzams,
K
kādas odiozas personas šo priekšlikumu iesniegušas, tūlīt kļūst skaidrs - te kāds alkst asiņu. Dievamžēl tieši šie elles mūdži ir apsēduši Latvijas konfesijas, mēģinot to par elles priekšpilsētu padarīt. šie ir TIE PAŠI, kas Dieva kalpus meta lauvām priekšā un tos dzīvus dedzināja, un nemaz nebrīnītos, ka gorgonai Stepaņenko tas īpašu baudu garantētu.
Elijah
E
Kad es redzu Jūliju Stepaņenko, tad atceros Izebeli, un secinu - Izebele ir leģions no sātana apcirkņiem, kam savs uzdevums kosmosa melnu caurumu funkcijās. Šādi ļaudis nekā patiesa un laba nepazīst, jo atrodas pastāvīgā elles apritē, un tumsa ir viņu mājas un dzimtene, un substance, ko viņi ar savu dzīvi iemieso un tālāk nes. Kā šajā gadījumā ar šķietamo LPSR LELB, kas nu sadomājusi ''pārtapt'' par NA LELB.
  • 4
  • 3
kas notiek, NA?
k
Saeima iebrauc dziļās auzās, mēģinot Vanaga kliķi pasludināt par vienīgo likumīgo mantinieci. Pirmskara Latvijas luteriskās baznīcas galva arhibīskaps Teodors Grīnbergs, vairums garīdznieku un draudžu locekļu devās trimdā, un tagad Saeima pasludinās, ka tai luteriskās baznīcas daļai nav nekādu tiesību? Kas notiek, greizā Nacionālā apvienība?
Skraidīte luteriskā bikava
S
Ja man kāds prasītu cik no šiem 700 000 luterāņiem Tic Dievam, es teiktu - pāris simtu. Ja man prasītu, cik Dievam pieder, es teiktu - daži desmiti. Vanags viņu vidū nekad nav bijis, jo to rāda viņa melnais liktenis, un ļaunā un sagandētā dzīve, kuras saturs - neaptverami meli un liekulība.
>16:26
&
KO neprasa? Un KĀDA būtu nelaime, JA prasītu?
  • 2
  • 0
Kas kuram laime.
K
Laime ir miers iekš Dieva. Tas ļembasts, ko taisa NA kopā ar farizejiem nav miers, bet gan karš. Sātana karš.
  • 2
  • 1
Alla Borisovna
A
Par laimi, Jums neviens neprasa.
  • 0
  • 3
bijušais NA vēlētājs
b
Pēc 19. aprīļa balsojuma par Nacionālo apvienību noteikti vairs nekad nebalsošu, un aicināšu to darīt arī citus domājošus latviešus. Balsošu par JKP.
Pievienojos
P
.. par ko balsošu gan vel neesmu izlēmusi
  • 0
  • 0
Tieši tā.
T
NA ir nacionālo neliešu bars, ko naids un meli ir sliktākus par zvēriem padarījuši. Ne par velti šie farizeji, ko Kristus sauc par indīgām čūskām un plēsīgiem zvēriem, NA kā mājās jūtas. Ja Kristus nāktu vēlreiz, tad NA, Vanags un Stankēvičš To pirmie krustā atkal sistu. Paldies Dievam, ka LELB jūk ārā no visām pusēm, jo daudziem ir acis atvērušās, un zin ar ko darīšana.
  • 3
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas