Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

E.Sprūdžs: prasiet no saviem pašvaldību deputātiem vēl vairāk!

„Akcentējot to, ka deputāti savus pienākumus neveic no darba brīvajā laikā, vēlamies dot signālu iedzīvotājiem – prasiet no saviem priekšstāvjiem vairāk: atbildīgāku darbu, lielāku caurspīdīgumu,” ceturtdien Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” uzsvēra vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.
Ministrs ir sarūgtināts par patlaban atsevišķās pašvaldībās dažkārt vērojamo praksi, kad deputātu vienīgais pienākums ir ierasties uz domes sēdi un apstiprināt jau iepriekš sagatavotus dokumentus, ar kuriem viņi paši pat nav īsti iepazinušies.
„Pašvaldību deputātiem būtu jāuzņemas lielāka atbildība. Sabiedrība taču paļaujas, ka deputāti godīgi un atbildīgi pārraudzīs pašvaldībā notiekošo, nolems iedzīvotājiem vēlamo un nepieļaus nevēlamo. Un tas vienlīdz attiecināms gan uz deputātiem pozīcijā, gan arī opozīcijā,” atzīst ministrs.
„Esam rosinājuši grozījumus deputātu statusā un paredzam no likuma izslēgt frāzi, ka deputāti savus pienākumus veic no darba brīvajā laikā," precizē ministrs, atgādinot, ka šonedēļ Ministru kabinets nolēma virzīt uz Saeimu vairākus grozījumus esošajos likumos.
„Pašvaldību domju darba kvalitāte ir jāuzlabo, un tādēļ tiek meklēti veidi, kā to panākt," norāda E. Sprūdžs.
Ministrs uzskata, ka darba kvalitāti ietekmēs arī deputātu skaita samazināšana daudzās pašvaldībās. „Mazāks deputātu skaits pašvaldībās veicinās lielāku tautas pārstāvju atbildību," ir pārliecināts E. Sprūdžs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē