Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunais koronavīruss konstatēts Stradiņa slimnīcas onkoloģei

Saslimšana ar jaunā koronavīrsa izraisīto slimību Covid-19 konstatēta vienai Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) mediķei, sestdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Raidījumam PSKUS valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš apstiprinājis, ka saslimšana ar Covid-19 apstiprināta Latvijas Onkoloģijas centra mediķei, kura patlaban atrodas karantīnā.

Ir apzinātas ar Covid-19 saslimušās ārstes kontaktpersonas gan PSKUS darbinieku, gan pacientu lokā.

Kopumā līdz šim par kontaktpersonām šajā gadījumā atzīti aptuveni 12 pacienti un 20 ārstniecības personas.

Visi minētie cilvēki atrodas karantīnā un tiek novērots viņu veselības stāvoklis. Līdz šim kontaktpersonām nav novēroti slimības simptomi

Līdz ar to līdz šim ar Covid-19 saslimuši septiņi medicīnas darbinieki - trīs Rēzeknes slimnīcas darbinieki, trīs zobārsti un viens PSKUS mediķis.

Kā ziņots, Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 25 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 305 cilvēki.

Iepriekšējā diennaktī veikti 1046 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 12 748 Covid-19 testi.

SPKC informēja, ka kopumā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas 21 cilvēks, tomēr trīs no viņiem stacionēti ar smagu slimības gaitu.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs aģentūrai LETA norādīja, ka trim personām, kuru slimības gaita ir smaga, ir pneimonija un viņi ir skābekļa atkarīgi.

Top komentāri

reptilis
r
...pietiek ar dažiem bezatbildīgiem cilvēkiem ..., un kas ārstēs,ja ārsti paši būs slimi?...skumji. Atliek novēlēt -lai izveseļojas!
Ērglis
Ē
Ārstiem - speciālistiem iesaku neiet uz darbu , kamēr nav veselības un dzìvības apdrošināšana , lai griežās ministrijas stratēğijā , tiem ir apdrošināta dzīvība , gan 50% algas piemaksa .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas