Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ministre labdarības akcijas vērtē pozitīvi, savukārt valsts var nodrošināt tik, cik tā var

Labklājības ministre Ilze Viņķele (Vienotība) labdarības akcijas, no kurām daudzas tradicionāli tiek rīkotas pirms Ziemassvētkiem, vērtē ļoti pozitīvi, atzīstot, ka valsts var nodrošināt tik, cik tā var.

Nedēļas nogalē televīziju tiešraidēs risinājās vairākas akcijas – Nepaej garām! tika saziedoti 32 tūkstoši latu, bet labestības akcijā Eņģeļi pār Latviju šogad kopumā savākti 258 tūkstoši latu.

Bieži akcijā palīdzība lūgta par salīdzinoši nelielām summām.

"Valsts var nodrošināt tik, cik tā var nodrošināt. Ģimenei, kurai nelaime trāpa, no tā vieglāk nepaliek. Bet mums kolēģi ministrijā atzīst, ka vienā brīdī tas ir jautājums par uzticēšanos Latvijas veselības aprūpes sistēmai. Bet es nevaru viennozīmīgi atbildēt, ir atšķirīgas situācijas," aģentūrai BNS pastāstīja Viņķele.

Ministre neuzskata, ka ziedojumu akcijas liecinātu par to, ka valsts nav spējīga palīdzēt saviem iedzīvotājiem.

"Tā ir tikai normālas un veselīgas sabiedrības pazīme, ka cilvēki spēj ziedot. Ir traki, ka labdarībai ir jāaizstāj pakalpojumi, kas valstij, pēc Satversmes, būtu jānodrošina, bet tas, ka cilvēki ir atsaucīgi un saziedo, ne vienmēr nozīmē, ka valsts ir nespējīga. Šeit ir robežas gadījumi, kad ir objektīvi apstākļi, kad valsts nespēj un labdarība aizstāj, bet ir apstākļi, kad labdarība spēj nodrošināt kaut ko vairāk virs valsts garantētā," norādīja ministre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas